Duurzaam verwarmen & subsidie. Alles over pelletkachels

Duurzaam verwarmen & subsidie. Alles over pelletkachels

Duurzaam verwarmen met een pelletkachel is milieubewust en goed voor je portemonnee. Pelletkachels hebben de sfeer en looks van een houtkachel, maar branden op houtpellets van samengeperst houtafval. Daardoor hebben ze het gebruiksgemak van een gashaard met afstandsbediening. Deze kachels zijn heel energiezuinig en dat is één van de redenen dat je op veel pellet kachels subsidie kan krijgen; minimaal €500,- Dat is toch zeker de moeite waard!

Duurzame energie

Met deze subsidie ‘duurzame energie’ wordt door de overheid duurzame energie gepromoot, vooral om de CO2 uitstoot te verminderen. Deze subsidie loopt tot 2020. De subsidie geldt voor particulieren èn bedrijven in Nederland.

Duurzaam verwarmen en subsidie bij de aankoop van een pelletkachel. Livin'flame pelletkachel #pelletkachel #kachel #verwarmen #subsidie #duurzaam

Nu er een duurzaamheidsubsidie regeling van toepassing, kan je minimaal €500,- subsidie op een pelletkachel ontvangen, zoals bijvoorbeeld op de eenvoudig te bedienen pelletkachels van Livin'flame (foto) Op het simpele bedieningspaneel van de kachels stel je de thermostaat op de gewenste temperatuur in en de rest gaat vanzelf. Je kunt de pelletkachel ook via de een app op je smartphone bedienen.

Wat houdt de subsidie regeling in?

Je kan voor geselecteerde pelletkachels van verschillende merken subsidie aanvragen, die je ontvangt na aankoop èn betaling. Je mag de pelletkachel niet binnen een jaar na de subsidiedatum verwijderen. De hoogte van de subsidie voor normale pelletkachels is €50,- per kW met een minimum subsidie van €500,-.

Voor cv pelletkachels is het minimum subsidiebedrag € 1400,-

Duurzaam verwarmen en subsidie bij de aankoop van een pelletkachel. K –stove CV pelletkachel Saphire  #pelletkachel #kachel #verwarmen #subsidie #duurzaam

Voor cv pelletkachels is het minimum subsidiebedrag € 1400,-**. De K-Stove Saphire (foto) is zo'n pelletkachel, die te koppelen is aan de CV-installatie. Zo verwarmd de kachel niet alleen de huiskamer, maar meerdere ruimtes. De Saphire is een CV-pelletkachel met een moderne uitstraling.

De pelletkachel is ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning.

De temperatuur van een pelletkachel is eenvoudig constant te houden. Stel de temperatuur in op 19 graden celcius en je hebt er geen omkijken meer aan. De pelletkachel doet de rest. De kachel ontsteekt automatisch op het vooraf ingestelde tijdstip, warmt op en houdt de ruimte vervolgens op de constante gewenste temperatuur. En daarbij is het verbruik ook nog eens behoorlijk laag, waardoor het éénmaal per week bijvullen van houtpellets vaak voldoende is.

Duurzaam verwarmen en subsidie bij de aankoop van een pelletkachel. Nordic Fire pelletkachel Varize via de Heide Smid #pelletkachel #kachel #verwarmen #subsidie #duurzaam 

Pelletkachel Varize van Nordic Fire (foto)heeft zo'n groot pelletreservoir, dat de kachel lang kan branden zonder bij te vullen. Bovendien zorgen het innovatieve automatisch reinigende kantelrooster en de ruime asla ervoor dat je maar liefst een maand kan blijven stoken zonder te hoeven legen. De as van de pellets wordt continu naverbrand, waardoor de hoeveelheid rest-as sterk wordt gereduceerd. Deze pelletkachel is een stralingskachel, die de warmte geleidelijk over de ruimte verdeelt. 

De aanvoer van pellets, de snelheid van de ventilator en de hoeveelheid warme lucht die door de ventilator wordt afgegeven is volledig instelbaar. Dat maakt de kachel ideaal voor gebruik in een goed geïsoleerde woning. Bekijk hier meer voorbeelden van pelletkachels

** Let op dat subsidies kunnen wijzigen en dat de genoemde bedragen niet gegarandeerd kunnen worden.


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP