pinterest

Hulp & tips bij het ontruimen van je huis

Het ontruimen van je huis is best een ingewikkelde taak. Vooral in het begin lijkt het misschien een onmogelijke klus, en de vraag is waar je moet beginnen. Om je te helpen, hebben wij in deze blog een aantal tips om je te helpen bij het ontruimen van je huis. Op deze manier zal de taak een stuk soepeler verlopen en sneller gaan. Lees dus snel deze drie handige tips voor een makkelijk verloop van de huisontruiming.

Zorg voor een duidelijk en concreet plan

De belangrijkste stap in het beginnen van het ontruimen van je huis is om een concreet plan te maken. Zoek uit wat huis ontruimen kosten zijn en maak een goed overzicht zodat je niet voor verrassingen komt te staan op financieel gebied. Ook helpt het om een schema te maken voor het uitruimen van elke ruimte, of delen van het huis. Wanneer je per kamer te werk gaat zul je een stuk meer structuur hebben, en echt dingen kunnen afstrepen. Als je door het hele huis begint met dingen weggooien is het lastig om overzicht te houden. Maak dus concrete plannen en leg deze vast. Probeer hier ook aan te houden tijdens het ontruimen.

Begin met sorteren en organiseren van spullen en ruimtes

Nadat je dus een concreet plan hebt gemaakt voor de ontruiming is het zaak om een overzicht te gaan maken van de spullen en hun doel. Stap de eerste ruimte van de lijst in en ga alle spullen na. Maak bijvoorbeeld buiten het huis of in een schuur een aantal stapels met spullen voor verschillende doeleinden. Denk hierbij aan een stapel dat moet worden bewaard, een stapel dat wordt verkocht, een stapel voor de kringloop of weggeven, en een stapel dat rechtstreeks naar de stort kan. Hierdoor kun je wederom gestructureerd te werk gaan. Ook kun je op producten labels plakken met een naam. Hierdoor hoef je geen stapel te maken, maar sorteer en organiseer je wel alle spullen. Uiteraard is er ook een combinatie mogelijk. Dat je bruikbare spullen labelt en de spullen voor de stort rechtstreeks op een hoop doet.

Wees hard in het weggooien van overbodige spullen

Het kan behoorlijk lastig zijn om spullen die je dierbaar zijn weg te gooien. Natuurlijk hoeft niet alles weg, en waar je emotionele waarde aan hecht of andere belangrijke spullen, kunnen gewoon blijven. Toch hebben mensen vaak het probleem dat ze te veel overbodige spullen willen houden. Wees daarom streng tegen jezelf en vraag jezelf echt af of je dit item nog nodig gaat hebben. Vaak kan er een stuk meer weg dan dat je doorhebt. Hierdoor is het nieuwe huis ook een echte frisse start. Wanneer je spullen jarenlang mee sleept ontstaat er vanzelf een rommel, en dit wil je liever natuurlijk niet.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen