pinterest
Wandpanelen achter je haard?

Wandpanelen achter je haard?

Een haard in de kamer biedt direct warmte en sfeer. Het is een item in de ruimte die altijd vaststaat en niet verandert. Toch kun je het gevoel hebben dat de haard toe is aan wat vernieuwing. Dit kun je niet met alle soorten materialen doen. Een houten wandpaneel van Akuwoodpanel of juist mooie moderne steenstrips achter de haard kunnen al een wereld van verschil maken! We helpen je op weg met wat inspiratie en tips!

Strakke achterwand

Rondom de haard kun je niet zomaar elk materiaal aanbrengen. De haard wordt natuurlijk warm, wat sommige wandbekleding kan beschadigen. De wandbekleding moet dan ook goed tegen warmte kunnen. Zo is een strakke wand van tegels of steenstrips bijvoorbeeld al tijden populair achter de haard. Ook een achterwand van bijvoorbeeld hittebestendig glas ziet er prachtig en strak uit. Dit is dan ook makkelijk aan te passen. Elke keer tegels vervangen doe je niet zo snel, maar als je bijvoorbeeld kiest voor hittebestendig glas, kun je zo’n plaat wat makkelijker vervangen. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om de muur gewoon een mooi kleurtje te verven. Ook dit geeft een mooi en strak resultaat achter de haard en frist de hoek rondom de haard meteen op.

Updaten met wandpanelen

Om de hoek bij je haard een hele andere sfeer te geven, kun je kiezen voor wandpanelen van akuwoodpanel.nl. Er zijn mooie wandpanelen die ook goed tegen warmte kunnen en daardoor perfect zijn voor achter je haard. Dit geeft ook direct meer sfeer aan de kamer en zorgt voor een compleet andere look. Niet alleen een houten wandpaneel met standaard latten staat prachtig en klassiek, maar er zijn ook varianten die lijken op een houtopslag. Niet iedereen heeft naast de haard plek voor een houtopslag. Een wandpaneel met de look-and-feel is hier dan een goed alternatief voor. Zo zijn er wandpanelen met een zwarte ondergrond waar schijven van hout op bevestigd zijn. Een wandpaneel dat op die manier een 3D-effect biedt, kan een groot verschil maken en je haard een upgrade geven.

Een opfrisbeurt voor de schouw

Naast de achterwand van je haard is er vaak ook een schouw aanwezig. Ook deze kun je makkelijk upgraden. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde steenstrips als je achterwand ook op de schouw monteren. Zo wordt de hoek met de haard een prachtig geheel en is het mooi op elkaar afgestemd. Wanneer er een schouw aanwezig is, kan het ook al een groot verschil maken door deze een andere kleur te geven. Let ook hierbij weer goed op dat het materiaal wat je rondom de haard en op de schouw gaat gebruiken. Het moet wel goed tegen de warmte gaan. Het zou zonde zijn als je de schouw mooi geverfd hebt en het al snel weer afbladdert.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen