Sicalor pelletkachels in Nederland

De Italiaanse producent van pelletkachels is nu ook in Nederland vertegenwoordigd. Sicalor Nederland, gevestigd in Soest, heeft met ingang van augustus jl. haar deuren geopend. Nadat dit kwalitatief hoogwaardige merk onder anderen al in Italië, Frankrijk, België en Luxemburg met succes op de markt wordt gebracht en de vraag naar duurzame kachels ook bij ons stijgt, zijn de Sicalor kachels vanaf nu ook in Nederland te koop.

Sicalor brengt ruim 20 modellen pelletkachels op de markt. Met de toenemende vraag voor goedkopere, duurzame manieren van verwarmen biedt de pelletkachel een goed alternatief. Behalve dat het stoken op zogenaamde pellets (houtkorrels van samengeperst zaagsel) aanzienlijke financiële voordelen biedt, is het ook gemakkelijk en schoon stoken. Geen haardhout opslaan en sjouwen. Geen stof of rook in de kamer en geen gevaarlijke, dure aansluitingen als gas of olie e.d. Slechts een stopcontact en een uitlaat naar buiten is voldoende. Bijzonder veilig aangezien de kachel zelf de pellets aanvoert naar de vuurkorf en de deur niet open hoeft tijdens het stoken.

   

 

Het stoken op houtpellets is zeker 40% goedkoper dan op gas. Dit neemt alleen nog maar toe door blijvende stijging van de gas- en olieprijzen. Niet minder belangrijk is dat het stoken op pellets een CO² neutraal proces is en de kachels een rendement hebben tussen de 85-94%. Hierdoor is het een ‘groene’, milieu vriendelijke manier van verwarmen, iets dat steeds meer mensen aanspreekt. Bovendien is er door een volledige verbranding zeer weinig as; 0,6%. De vlammen, die zichtbaar zijn door een ruit, maken het een heel gezellige manier van verwarmen. De sfeer van een haard wordt dicht benaderd. De kachels zijn in hun soort zeker ‘stil’ te noemen. Ze zijn volledig te programmeren volgens een dag of weekschema zoals bekent van een klokthermostaat. De gevraagde temperatuur kan ingesteld en zodra deze wordt bereikt gaat de kachel vanzelf in de ‘ecomodus’ Als deze kachels ook nog aangesloten worden op een concentrisch rookkanaal, is het vervolgens een ‘gesloten installatie’ en daarmee in iedere situatie toepasbaar.(In dit geval wordt de lucht voor de verbranding ook van buiten aangezogen).

Sicalor kachels/ketels zijn onder te verdelen in vijf groepen:

- Voorzetkachels
- Voorzetkachels met kanalisatie (hete lucht aansluiting)
- Inbouw haard
- Voorzetkachels met C.V. aansluiting.
- C.V. Ketel.

Omdat de Sicalor pelletkachels zeer degelijk en Hightech zijn, kan gezegd worden dat deze kachels een eerlijk en kwalitatief hoogwaardig product zijn. Met andere woorden; de Sicalor kachels zijn qua prijs – kwaliteit zeker in balans.

Sicalor is onderdeel van de Sicar Spa groep. Een werktuigbouwkundig bedrijf dat al drie generaties lang machines bouwt voor de houtverwerkende industrie. Zo is al meer dan 15 jaar geleden de vraag uit de markt opgevolgd met de ontwikkeling en productie van pelletkachels. Hier is men goed in geslaagd. Met de productie van ruim 20 modellen is de vraag uit de markt beantwoord met een hoogwaardig product die voor elke situatie wel een goed model in haar collectie heeft.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen