Ook voor uw haard geldt: gereduceerd BTW-tarief

Ook voor uw haard geldt: gereduceerd BTW-tarief

15% voordeel op installatie

De huidige bouwsector en woningmarkt heeft het zwaar. De overheid heeft besloten om in te grijpen en het aantrekkelijker te maken voor de consument om renovatie- en herstelwerkzaamheden uit te voeren en verlaagt per 1 maart 2013 tijdelijk het BTW tarief hierop van 21% naar 6% Binnen deze regeling valt ook de aanschaf en installatie van een nieuwe sfeerhaard of kachel.  ,,Dit is een extra stimulans voor consumenten om de aanschaf van een haard te overwegen,” stelt Gert Kooij, voorzitter van het Sfeerverwarmingsgilde. ,, Een houthaard bijvoorbeeld brengt gezelligheid en sfeer in huis, verwarmt zeer duurzaam en is bovendien een stuk goedkoper. Met zulke lange, koude winters als deze merk je dat meteen in je energierekening.

Haard BTW  
 De verlaagde BTW-regeling van 6% op renovatie- en herstelwerkzaamheden loopt door tot 1 maart 2014. Kooij: ,,Het lagere BTW-percentage kan een fikse besparing voor de consument opleveren. Het kan tot maximaal 15% schelen op het installatiedeel van de rekening. De maatregel geldt voor de verbouwing van een bestaande of net gekochte woning ouder dan twee jaar. De korting is van toepassing op de arbeidskosten, niet op materialen.” Steeds meer mensen kiezen voor een haard in huis, merkt Kooij. ,,De keuze is enorm. Er zijn houtgestookte haarden, gashaarden, elektrische haarden, zelfs haarden geïntegreerd met flatscreen tv. Een haard verhoogt de sfeer en waarde van de woning. Het is een investering die zichzelf terugverdient. Wel is van belang om de haard op de juiste en veilige manier te laten installeren door een erkend installateur.”

Haard BTW   Haard BTW

 

Extra besparen met sfeerverwarming

Een van de belangrijkste voordelen van sfeerverwarming is de besparing op de energierekening. Kooij: ,,Voor een optimale besparing is het van belang dat u de juiste haard of kachel kiest. Een open haard geeft vooral sfeer, maar met een rendement van slechts 20 procent weinig warmte. Voor het verwarmen van uw huis heeft u een afsluitbaar toestel, zoals een inbouwhaard of houtkachel nodig, deze kunnen een rendement van meer dan 80 procent behalen. Een gedegen advies van de expert is hierbij onmisbaar. Laat de vakman berekenen welke haard of kachel het meest geschikt is voor uw woning, zodat u optimaal geniet en profiteert van uw sfeerverwarming. Een ander voordeel is dat u altijd warmte in huis heeft, ook bij stroomstoringen.” 

 

 


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief