Duurzame pelletkachels Caloritaly

De vraag naar pelletkachels stijgt en dat is terecht, want deze kachels hebben een hoog rendement en een groot gebruikersgemak. Met de toenemende vraag naar goedkopere, duurzame manieren van verwarmen, biedt de pelletkachel een goed alternatief.  Caloritaly - de Italiaanse producent van pelletkachels - brengt ruim 20 modellen van deze kachels op de Nederlandse markt. Behalve dat het stoken op zogenaamde pellets (houtkorrels van samengeperst zaagsel) aanzienlijke financiële voordelen biedt, is het ook makkelijk en schoon stoken. Geen haardhout opslaan en sjouwen. Geen stof of rook in de kamer en geen gevaarlijke, dure aansluitingen als gas of olie. Slechts een stopcontact en een uitlaat naar buiten is voldoende. Bijzonder veilig aangezien de kachel zelf de pellets aanvoert naar de vuurkorf en de deur niet open hoeft tijdens het stoken. 

Sicalor Pelletkachel Dali   Sicalor Pelletkachel Miro


Milieuvriendelijke manier van stoken

Het stoken op houtpellets is zeker 40% goedkoper dan op gas. Dit neemt alleen nog maar toe door blijvende stijging van de gas- en olieprijzen. Niet minder belangrijk is dat het stoken op pellets een CO² neutraal proces is en de kachels een rendement hebben tussen de 85-94%. Hierdoor is het een ‘groene’, milieuvriendelijke manier van verwarmen en dat spreekt steeds meer mensen aan. Bovendien is er door een volledige verbranding zeer weinig as. Het vlammenspel is zichtbaar door een ruit, waardoor de ruimte gezellig wordt gemaakt en de sfeer van een houthaard wordt benaderd. De kachels zijn in hun soort zeker ‘stil’ te noemen. Ze zijn volledig te programmeren volgens een dag of weekschema en  de verlangde temperatuur kan worden ingesteld. Zodra deze wordt bereikt gaat de kachel vanzelf in de ‘ecomodus’.  Wanneer de kachel wordt aangesloten op een concentrisch rookkanaal, is het een ‘gesloten installatie’ en daarmee in iedere situatie toepasbaar.

Sicalor Pelletkachel Giotto   Sicalor Pelletkachel Picasso


Voorzetkachels, inbouwhaarden en CV-kachels

Het assortiment van Sicalor bestaat uit ruim 20 verschillende kachels en ketels. Behalve voorzetkachels en inbouwhaarden, heeft Sicalor ook voorzetkachels met CV aansluiting en CV ketels. De pelletkachels zijn zeer degelijk en Hightech zijn en daarom een kwalitatief hoogwaardig product. Met andere woorden; de Caloritaly kachels zijn qua prijs – kwaliteit zeker in balans.

Over Caloritaly

Caloritaly pelletkachels worden in Nederland op de markt gebracht door Sicalor, een onderdeel van de Sicar Spa groep. Een werktuigbouwkundig bedrijf dat al drie generaties lang machines bouwt voor de houtverwerkende industrie. Al meer dan 15 jaar ontwikkelen en produceren zij pelletkachels. Met de productie van ruim 20 modellen is de vraag uit de markt beantwoord met een hoogwaardig product die voor elke situatie wel een goed model in haar collectie heeft. De pelletkachels van het Italiaanse Caloritaly worden onder anderen al in Italië, Frankrijk, België en Luxemburg met succes op de markt gebracht.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen