pinterest
Rika
\
Een Rika Sono midden in een wellnessparadijs

Een Rika Sono midden in een wellnessparadijs

Na een uitgebreide renovatie van haar boerderij integreerde Cynthia de RIKA SONO pelletkachel in haar wellnesscentrum om een gezellige en milieuvriendelijke sfeer te creëren. De kachel is stil en efficiënt en draagt bij tot de ontspannen sfeer in de ruimte en tot het welzijn van de klanten dankzij de aangename warmte.

Toen Cynthia en haar gezin de kans kregen om de oude boerderij van hun ouders over te kopen, hebben ze niet getwijfeld. Aan de voet van de Vlaamse Ardennen renoveerden ze de woning tot hun thuis. De oude koeienstal naast het huis werd een provisoire woning tijdens de renovatiewerken en later het speelparadijs van hun kinderen.

Bijna dertig jaar later onderging Cynthia, leerkracht in het middelbaar, een zware rugoperatie. Tijdens haar herstelproces ontdekte ze de helende werking van de warmte van een sauna op haar lichaam. Na de operatie besloot ze haar job als leerkracht vaarwel te zeggen. Stress en de afstand naar het werk begonnen hun tol te eisen. Ze begon aan een opleiding schoonheidsverzorging om alle aspecten van het 'wellbeing' onder de knie te krijgen.

De oude koeienstal werd in 2020 gerenoveerd tot ontvangst- en wellbeingruimte*, waar massages en gelaatsverzorgingen worden gegeven. In de prachtige, weidse tuin werd een architecturaal prachtstuk neergezet. Een privé wellness met Finse sauna, Turks stoombad, dompelbad en ontspannend bubbelbad. In de tuin is er ook nog een verwarmd zwembad en kan je in de lente en zomer genieten van duizenden soorten planten, bloemen en struiken.

Afbeelding

De RIKA SONO zorgt voor een ontspannen sfeer in de ontvangstruimte van de privé wellness van Cynthia.

De ultieme ontspanning in de wellnessruimte

Om het zwembad, de wellness en de wellbeingruimtes te verwarmen werden drie warmtepompen geïnstalleerd. Er liggen ook heel wat zonnepanelen op het dak. Tijdens de renovatie van de oude koeienstal bleek dat isoleren niet evident was door de gewelven en de dikke muren. Enkel het dak werd extra goed geïsoleerd.

Vloerverwarming was ook uitgesloten, dus werden het daar elektrische radiatoren. De elektriciteitsfactuur liep in deze ruimtes dan ook snel heel fel op, ook mét zonnepanelen. De eerste twee weken van januari sluit Cynthia de deuren, enerzijds omdat het sowieso een kalme periode is, maar anderzijds ook omdat het ook een heel 'zon-arme' periode is waarbij de elektriciteit voor de warmtepomp handenvol geld kost.

Daarom zocht Cynthia een andere verwarmingsoplossing voor de wellbeingruimte. Ze wilde graag een verwarming die gezelligheid uitstraalde, maar toch ook comfort biedt. Ze koos voor een pelletkachel, omdat de brandstofprijs veel stabieler en goedkoper is én omdat die de vakjes 'gezelligheid' en 'comfort' ook kan aanvinken.

De zoektocht naar de juiste pelletkachel ging snel. Toen ze bij een kachelwinkel in de buurt de RIKA SONO in de toonzaal zag staan, was het liefde op het eerste gezicht. Ze wist dat RIKA een goed merk was, haar zus die in Oostenrijk woont had ook zo'n kachel en was hier tevreden over. De kachel uit de toonzaal, een RIKA SONO, was precies wat Cynthia nodig had. Een kleinere, platte kachel met een mooie speksteenbekleding die rust en warmte uitstraalt. De snelle levering en installatie was een bijkomend pluspunt.

Afbeelding

Het bijvullen van de pellets gaat snel en gemakkelijk

Waar Cynthia ook veel belang aan hechtte bij het kiezen van een merk, was het geluid van de kachel. Op een plek waar ontspanning centraal staat, wil je namelijk geen storend geluid van de ventilator van je pelletkachel. De RIKA-kachels werken zonder convectieventilator en met natuurlijke stralingswarmte, dus dat was geruststellend nieuws. Als Cynthia klanten ontvangt, stelt ze de kachel zo in dat er een aangename temperatuur is als de klanten binnenkomen. Tijdens het ontspanningsmoment zet ze de kachel nog wat harder, zodat de stralingswarmte echt goed tot bij de mensen komt.

Ervaar je de warmte van de RIKA SONO én Cynthia's prachtige werk graag zelf eens? Ga dan zeker eens kijken op hun website en boek voor jezelf een moment van totale rust, ontspanning en heerlijke warmte.

* Les Lupines sauna & spa

copyright FORT 07

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen