Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

De haarden van Kalfire zijn klaar voor 2022

Kalfire investeert al jaren in het optimaliseren van de verbrandingstechnieken van zijn houthaarden. Dat creëert een schone opstart en zuivere verbranding. Tevens zorgt het gepatenteerde kleppensysteem in de haarden van Kalfire voor een schoon leefklimaat. Het assortiment houthaarden voldoet dan ook aan de strengste Europese milieu-eisen. En dat is mooi, want op 1 januari 2022 gaat de nieuwe Europese Eco-design richtlijn in, waar onder meer houthaarden aan moeten voldoen.

Goede installatie

Kalfire houthaarden

Deze belangrijke tip heb je vast al vaker voorbij zien komen. En dat is niet voor niets. Zorg dat je haard door een erkende vakman en volgens de juiste richtlijnen wordt geïnstalleerd. Dan ben je in ieder geval verzekerd van een optimaal rendement en een zo schoon mogelijke verbranding.

Brandstof

Haarhout haardhoutcompany

Gebruik lokaal hout. Dat maakt stoken met hout duurzamer, omdat transport een van de grootste vervuilers in de wereld is. Houtcellen groeien onder invloed van zonlicht door kooldioxide (CO2), water en voedingsstoffen. Tijdens dat groeiproces onttrekt de boom CO2 aan de lucht en geeft er zuurstof voor terug. Deze CO2 komt ‘pas’ weer vrij op het moment dat het hout wordt afgebroken of wordt verbrand. Jonge bomen gebruiken op hun beurt weer CO2 om te groeien. 10 Tips om duurzaam te stoken. 

Verantwoord stoken

Kalfire eco design

Wie verantwoord stookt, zorgt voor een minimale fijnstof uitstoot en een hoog rendement. Bovendien heb je zo minder hout nodig. Gebruik altijd onbehandeld, schoon en droog hout. Wanneer je het vuur van boven aansteekt, heb je een geringe rookontwikkeling. En vul het hout pas bij als er een gloedbed is ontstaan. Leg ook altijd één laag blokken neer. Laat tijdens het stoken de secundaire luchttoevoer gedeeltelijk of helemaal open. Ben je klaar, laat de haard dan met een gesloten deur afkoelen.

Tip, stook volgens de Zwitserse methode: Leg grote blokken onderop en leg hier kruislings een laag overheen. Verdeel hier enkele aanmaakhoutjes overheen. Leg bovenop één of meerdere aanmaakblokjes en steek deze aan.

 

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen