10 haardenideeën waar je warm van wordt!

10 haardenideeën waar je warm van wordt!

Een haard of kachel in je interieur is natuurlijk al zeer sfeervol, maar het kan altijd nog gezelliger, warmer en mooier. Onze redactie zet de 10 meest hartverwarmende haarden-ideeën voor het interieur op een rij.

1. Haard als ruimteverdeler

Door de haard te plaatsen als roomdivider in een kamer of tussen twee leefruimtes, ontstaat een stijlvolle en functionele afscheiding. De doorkijkhaard (tunnelhaard) is een echte eyecatcher. Zo geniet je van twee kanten van de warmte & het vlammenspel. De afgebeelde haard is een finoven. Na een paar uur houtstook, geeft deze haard nog uren heerlijke stralingswarmte af. Klik op de foto voor meer informatie.

10 haarden-ideeën van UW Haard - plaats een doorkijkhaard tussen de keuken en woonkamer

2. Haard met zitplek

Door naast de haard of kachel een zitplek te maken, creëer je een gezellig en warm middelpunt in de kamer. Door er kleurrijke kussens en plaids op te plaatsen, is het een heerlijke plek om te relaxen. Deze mooie blauwe houtkachel Lisboa van Hase kan helemaal om zijn as draaien, zodat je van alle kanten het vuur kunt zien en voelen. Klik op de foto voor meer informatie.

10 haardenideeën - plaats de kachel vlakbij een een zithoek om heerlijk te relaxen. Houtkachel Lisboa van Hase

3. Haard in de keuken

Een haard in de keuken geeft enorm veel sfeer en is een echte interieurtrend. Een strakke ingebouwde gashaard, een stoere houtgestookte open haard of een gezellige houtkachel; voor elke wens en iedere keukenstijl - modern, landelijk of tijdloos - is er wel een geschikte haard voor de keuken te vinden. Zoals deze prachtige gesloten gashaard uit de Luna Diamond collectie van M-Design in een met leem gestuukte schouw. klik op de foto voor meer informatie.

10 haardenideeën - haard in de keuken via M-Design

4. Haard in gekleurde schouw

Een inbouwhaard (gas- of hout gestookt) in een strak gestuukte muur is helemaal van deze tijd. Schilder de muur of schouw in een andere kleur dan de muur en geef je interieur een enorme boost. Niet alleen een warme plek wanneer de haard brandt, maar ook een stijlvolle eyecatcher wanneer het vuur gedoofd is. Deze gashaard van Boley met nieuw gestuukte schouw is van alle moderne technieken voorzien en past prachtig in een landelijk- maar ook in een modern interieur. Klik op de foto voor meer informatie.

10 haardenideeën - gashaard of houtgestookte inbouwhaard in gestucte schouw

5. Haard met houtopslag

Of de haard nu gasgestookt is of op hout brandt, hout en vuur horen bij elkaar. En omdat hout ook een trend is in het interieur, zien we steeds vaker houtopslag als onderdeel van de haard of in een nis in de buurt van de haard geplaatst. Met een spotje erop is het een echte stijlvolle sfeermaker in je interieur en bovendien is het altijd handig om een voorraadje droog hout in de buurt te hebben! Op de foto een houtgestookte Brunner liftdeurhaard op een hoek geplaatst.

10 haardenideeën - maak een nis bij de haard om hout op te slaan. Een echte eyecatcher. Brunner Architekt liftdeurhaard via Pierres D'Henri

Heb je niet de ruimte of de mogelijkheid voor een nis? Dan zijn haarden met modulaire onderdelen een mooie eyecatcher. Met de verschillende elementen kan je uitbreiden tot een stijlvol en strak haard-meubel. Met de boxen waarin je haardhout kan opslaan, kan je eindeloos combineren en bouwen.

Scan 1010 houthaard en wandmeubel #scan #houthaard #wandmeubel
Foto: Scan 1010

6. Haard & meubel inéén

Inzethaarden zijn ideaal om een meubel omheen te bouwen. Er zijn haarden waar het meubel al onderdeel is van de haard en haardenspecialisten kunnen ook vaak een meubel op maat gemaakt leveren. Niet alleen om accessoires voor de haard in te bewaren, maar ook prachtige voor boeken, houtopslag of stijlvolle items. Zo wordt de haard één met het interieur. Op de foto een inzethaard met drie verschillende mogelijkheden door de elementen van speksteen. Het materiaal heeft een unieke uitstraling en een heerlijke stralingswarmte.

10 haardenideeën - meubel rondom de inzethaard Jydepejsen Sigma Titan via Mart Sloos

7. Haard als kunstwerk

Een hanghaard aan de muur of midden in een ruimte heeft een dubbele functie: hij zorgt voor heerlijke warmte en is een echte eyecatcher. Met een haard aan de muur, is een schilderij eigenlijk overbodig! Het voordeel van hanghaarden is dat ze ruimtelijk ogen door hun open onderkant. De afgebeelde ronde houthaard van Scan kan ook op drie verschillende voeten  worden geplaatst.

10 haardenideeën - houtkachel aan de muur Scan 66

8 Haard op een hoek

Een hoekhaard geeft groot zicht op het vuur, doordat het vlammenspel van meerdere kanten te zien is. Daarnaast is een haard op een hoek een mooi element om verschillende ruimtes met elkaar te verbinden. De afgebeelde hoekhaard Nova van Oxford is een houtgestookte inzet haard en heeft glas dat doorloopt in de hoeken, zo heb je een onbelemmerde blik op het vuur wanneer je vanuit een hoek naar de haard kijkt.

10 haarden-ideeën - Haard op een hoek geplaatst -hoekhaard Nova van Oxford via Fuego

9. Haard met een stekker

De stekker gaat in het stopcontact en voila... de haard brand. Elektrische haarden zijn ideaal voor ruimtes waar weinig toezicht is of geen rookkanaal beschikbaar is. De vlammen lijken nagenoeg echt, maar de haard geeft geen warmte af. Bij Faber vindt je elektrische haarden met waterdamp, waardoor de vlammen nauwelijks meer van echt vuur zijn te onderscheiden. Klik op de foto voor meer informatie

10 haarden-ideeën De vrijstaande elektrische haard opti-virtual-360 van Faber

10. Haard midden in de ruimte

Een haard met grote glazen ruiten midden in de kamer biedt de mogelijkheid om verschillende zitjes te creëren. De fraaie grote vorm van het glas van de Helex gashaard op de foto geeft mooi zicht op het realistische vlammenspel.

10 haardenideeën - gashaard van Helex midden in de ruimte

BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP