pinterest
Haard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Haard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Architecten en interieurdesigners passen de cinewall met haard al jaren toe als eyecatcher in luxe villa’s en appartementen, maar waarom zou je er zelf niet voor kiezen? Een knisperend haardvuur gecombineerd met de nieuwste blockbuster op je televisie: dat klinkt als de perfecte setting voor een gezellige avond thuis. Ook in jouw huis!

We komen deze stijlvolle wand met de combinatie van een haard en tv steeds vaker tegen, en dat is niet voor niets. Een cinewall is namelijk echt een mooie en ruimtebesparende oplossing, die veel sfeer aan de ruimte geeft. Of je nu kiest voor een elektrische haard, bio-ethanol haard of gashaard onder of naast je tv, deze opstelling wordt zeker het middelpunt van gezellige avonden bij jou thuis. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en waar je rekening mee moet houden! 

FotoHaard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Beeld: Haard & ontwerp Daniëls Openhaarden

De veelzijdigheid van een cinewall

Een cinewall, waarbij de televisie boven of naast de haard wordt geplaatst, biedt veel mogelijkheden om je interieur een stijlvolle upgrade te geven. De combinatie van een haard en televisie in één wand zorgt voor een strakke én opgeruimde uitstraling. Een inbouwhaard die naadloos geïntegreerd is in de wand geeft je woonkamer een minimalistische en moderne look. Vaak wordt daarbij de televisie ingebouwd in een nis, terwijl de haard langwerpig en horizontaal is. Een wand tussen twee leefruimtes met een ingebouwde doorkijkhaard en tv, is een mooie manier om de leefruimte en de keuken van elkaar te scheiden.

          Lees ook: Binnenkijken - een tv-maatwerkmeubel rond elektrische haard

Er zijn veel mogelijkheden om de wand te personaliseren en helemaal te laten passen bij jouw stijl en smaak. Je kunt kiezen voor een wand die de gehele lengte van de muur beslaat of juist een compactere opstelling waarbij de haard en tv samen een kleiner deel van de muur in beslag nemen. Verschillende afwerkingen zoals hout, leder’look’ of stuc geven je de mogelijkheid om wand aan te passen aan jouw interieurstijl.

 FotoHaard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Beeld: Warmtedamp haard via Warmtestore

Een mooie optie is de combinatie met een kastenwand. Deze biedt niet alleen ruimte voor accessoires en verlichting, maar ook extra opbergruimte. Verberg onnodige spullen uit het zicht, waardoor je huis er direct opgeruimder uitziet. Een ware win-winsituatie voor een stijlvol en praktisch interieur.

Ruimte besparen

Een van de grootste voordelen van een cinewall is dat het ruimte bespaart. Door de haard en televisie in de wand te integreren, blijft er niet alleen meer vloerruimte over, maar ook de kabels en rommelige apparatuur kunnen netjes worden weggewerkt. Dit zorgt voor een nette en opgeruimde uitstraling.

Waar kan je op letten?

Voordat je jouw droominterieur met haard en cinewall realiseert, zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke haard het beste past bij jouw wensen en behoeften. Denk hierbij aan de beschikbare ruimte, de gewenste warmteafgifte en het onderhoud van de haard. Gashaarden bieden meer regelmogelijkheden, terwijl een elektrische haard geschikter is voor montage onder de tv vanwege de lagere warmteafgifte. Daar vertellen we je hieronder alles over! 

Geschikte haarden voor een Cinewall

Wij begrijpen dat iedereen verschillende voorkeuren heeft als het gaat om haarden. Of je nu kiest voor een gezellige houtkachel, een praktische gashaard, een moderne elektrische haard, of een milieuvriendelijke bio-ethanol haard, er is altijd een geschikte optie voor jouw cinewall. Dit zijn populaire opties:

Elektrische haard

Een elektrische haard is een eenvoudige en veilige optie. Ze geven minder warmte af, dan bijvoorbeeld een gashaard en zijn daarom geschikter voor montage onder een tv. Deze haarden hebben realistische vlammen zonder dat er brandstof nodig is, waardoor ze onderhoudsvriendelijk zijn. Bovendien hebben ze geen rookafvoer nodig, wat de installatie vergemakkelijkt. Alleen een stopcontact is al voldoende. Perfect voor een gezellige avond thuis! Download hier brochures of vraag informatie aan 

          Lees ook: Holografische sfeerhaarden voor een luxe cinewall

FotoHaard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie 

Beeld: Kalfire elektrische haard E-one160F          

          Lees ook: Kalfire E-series met Media Wall

Bio-Ethanol Haard

Bio-ethanol haarden zijn heel geschikt voor een cinewall. Ze branden op bio-ethanol, een schone brandstof die geen rook of roet produceert. Deze haarden zijn flexibel in gebruik en kunnen bijna overal worden geplaatst.

Gashaard

Gashaarden hebben een echte vlam en een hoge warmteafgifte, waardoor ze zowel sfeer creëren als een effectieve verwarmingsbron zijn. Wel hebben gashaarden een gasleiding en goede ventilatie nodig, waar rekening mee moet worden gehouden.

          Lees ook: Inbouw gashaard voor inbouw in een wand of een Cinewall opstelling 

FotoHaard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Plaatsing van de tv

De plek waar je de tv plaatst is cruciaal. Zorg ervoor dat de tv op ooghoogte wordt geplaatst voor een comfortabele kijkervaring. Bepaal de juiste kijkhoogte van de televisie in combinatie met de afmetingen van het tv-meubel en de haard. Waar de tv precies komt te hangen en hoe je vanaf de bank naar het scherm kijkt, zijn belangrijke overwegingen. Plaats de televisie bij voorkeur verdiept in de muur, bijvoorbeeld in een nis, om de levensduur van het elektronische apparaat te verlengen. 

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de warmte die de haard afgeeft; te veel warmte kan schadelijk zijn voor de tv. Daarom is een goede isolatie tussen de haard en de tv belangrijk en is het cruciaal om aandacht te besteden aan de warmteafvoer. Laat je bij het plaatsen van een inbouwhaard daarom goed informeren door je haardenspecialist en vraag hier meteen informatie over de mogelijkheden van een op maat gemaakte kastombouw. De specialist weet vaak raad bij het creëren van een maatwerkmeubel dat naadloos in de gewenste ruimte past! 

FotoHaard met cinewall: alles wat je wil weten over deze stijlvolle combinatie

Beeld: Kalfire E-one 190F 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de diverse mogelijkheden van een haard met een cinewall? Voor meer inspiratie en uitgebreide informatie is er het UW Haard magazine. Ontdek de nieuwste trends, praktische tips en laat je inspireren voor een sfeervol en warm interieur. Je kan het haardenmagazine hier online bestellen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen