Creëer je eigen stijl met modulaire kachels uit Denemarken

Ben je op zoek naar een energiezuinige kachel die aangename warmte en enorm veel sfeer brengt in de ruimte? De Svendsen is een duurzame kachel met klassieke looks, die we tegenwoordig weer veel in moderne huizen tegenkomen. Deze Deense houtkachel is modulair op te bouwen met verschillende onderdelen. Zo maak je deze sfeervolle kachel helemaal zoals jij hem wilt.

Svendsen klassiek model

Bouw een kachel naar jouw wens

Je kan kiezen tussen de robuuste speksteen variant met stralingswarmte en convectiewarmte (dit houdt de warmte van de kachel langer vast) en het klassieke houtkachel model. Heb je hieruit gekozen, dan kan je de Deense houtkachel ook nog naar wens uitbreiden. De Svendsen-kachels zijn namelijk modulair opgebouwd en hebben, anders dan gebruikelijk, een losse topplaat van 8 mm. Als die wordt verwijderd, zie je de binnenkant van de kachel. Het voordeel hiervan is dat de kachel omhoog kan worden uitgebouwd. Hierdoor kan er een warmhoudvak op de kachel worden geplaatst, waar je een ovendeurtje voor kan plaatsen. Hierdoor ontstaat er een echte bakoven; heerlijk om brood en andere lekkere baksels in te maken!  

Svendsen speksteenkachel met oven

Alternatief voor elektrisch fornuis 

De oven is absoluut een bruikbaar alternatief voor een elektrisch fornuis, met dezelfde eigenschappen voor alle kook-, bak- en braadmogelijkheden. Een bijkomend voordeel is dat er uiteraard ook bij stroomuitval gekookt kan worden. En waarom zou je het fornuis gebruiken als de kachel toch al brandt? Het vak kan zonder deur worden gebruikt als kookgedeelte en om saus, koffie, borden of gerechten warm te houden. Een ander groot voordeel is de extra warmte die door het bakgedeelte wordt afgegeven en zo het huis merkbaar extra verwarmt met een nóg hoger rendement. 

Kachel uitbreiden

Als je hebt geïnvesteerd in het basismodel en het huis wil uitbreiden met een aanbouw, hoef je dus alleen maar de kachel uit te breiden met een bakgedeelte zodat de aangebouwde ruimte ook kan worden verwarmd. Je kan de kachel ook nog uitbreiden met een sokkel onder van 14 of 27 cm. Voor de speksteenkachel is er een losse speksteen bovenplaat. Klik hier om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn.

 

Svendsen houtkachel op sokkel

Houtbesparend 

Nieuwe gebruikers noemen het systeem onovertroffen vergeleken met de systemen die ze kennen. Kamers in huis die eerder niet warm te krijgen waren, krijgen met de nieuwe Svendsen-kachel een erg aangename temperatuur. De ka- chels zijn zeer houtbesparend vanwege de hoge efficiëntie, zoals bij een gemetselde kachel. Met hun stabiele, sterke en zware constructie zijn ze zo milieuvriendelijk als technisch mogelijk is. 

Pure kracht en eenvoud

Svendsen speksteenkachel standaard

De Svendsen kachels worden al sinds 1979 in Denemarken gemaakt en zijn sinds 2016 onderdeel het assortiment van de bekende Deense kachelfabrikant Meteor. Elk detail is belangrijk en is ontworpen op basis van jarenlange ervaring. Zo ontstaan kracht, veiligheid en een gebruiksgericht design. Kortom: een primaire warmtebron, veelzijdig, eenvoudig in gebruik, goed afgesloten en dus regelbaar. Pure kracht en eenvoud en van uitzonderlijke kwaliteit, gemaakt voor het leven!

Download de brochure en lees meer over de mogelijkheden van deze populaire Deense kachels!

Download de brochure

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen