BlueChimney zorgt voor een constante trek in het rookkanaal

Om te kunnen genieten van een prachtig vlammenspel en warmte van een houtgestookte kachel is de werking van een goede schoorsteen heel belangrijk. Een niet goed werkend schoorsteenkanaal zorgt voor slechte trek in de schoorsteen. Door een tekort aan zuurstof verloopt de verbranding van het hout niet goed en kan er rookoverlast binnen en buiten ontstaan.

Rookgasventilator BlueChimney

De nieuwe rookgasventilator BlueChimney zorgt met gemak voor de schoonst mogelijke verbranding, waardoor onnodige geurvorming en rookoverlast wordt voorkomen. BlueChimney zorgt ervoor dat er een constante trek in uw rookkanaal zit van 12 Pa, zelfs wanneer de kachel in koude toestand verkeert. Hierdoor gaat het aansteken van de kachel met het grootste gemak en warmt zowel de kachel als uw rookkanaal snel op.

bluechimney-rookgasventilator_1

BlueChimney rookgasventilator

 

Montage bovenop de schoorsteen

De BlueChimney rookgasventilator wordt bovenop de schoorsteen gemonteerd. De ventilator trekt als het ware de rookgassen uit de kachel en vermengt het met schone lucht. Dit mengsel wordt hoog boven de schoorsteen uitgeblazen. De BlueChimney is uitermate geschikt in combinatie met de top-down aansteekmethode, ook wel de Zwitserse methode genoemd. Deze methode zorgt ervoor at er zo min mogelijk rookoverlast plaats vindt tijdens het aansteken van uw houtkachel.

Hoe werkt de BlueChimney?

De rookgasventilator van BlueChimney wordt aangedreven door een 24 V laag voltage motor. Deze is gemaakt door één van de meest toonaangevende leveranciers ter wereld. De 8 meter lange kabel kan eenvoudig naar binnen worden geleid en daar aangesloten op een stopcontact. Vervolgens kan de ventilator met een afstandsbediening traploos worden geregeld. De motor van de Bluechimney wordt door koude lucht gekoeld en is getest tot temperaturen boven de 500 graden Celcius (dat is twee keer zoveel als de gemiddelde rookgastemperatuur).

bluechimney-rookgasventilator_2

Op de website van Haarden Import Holland vindt je meer informatie over de BlueChimney.

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen