pinterest
Schaf eenvoudig online hout aan voor je haard

Schaf eenvoudig online hout aan voor je haard

Heb je recent een houtkachel in huis laten plaatsen? Overweeg je de aanschaf van een jacuzzi met houtkachel en wil je weten welk hout je ervoor nodig hebt? Dit artikel vertelt je meer over het beste haardhout en de wijze waarop je dit in huis haalt. Tegenwoordig bestel je hout online in een grote bigbag, wat veelal voordeliger is dan de losse, kleinere zakken die je bij de bouwmarkt kunt kopen. 

De keuze voor het juiste hout is bij het aansteken van de haard van groot belang. Je wilt een onnodige rookontwikkeling of bijvoorbeeld de uitstoot van schadelijke gassen in de wijk voorkomen. Overigens speelt hierbij niet alleen het type hout dat je gebruikt. Ook de wijze waarop het vuur wordt aangestoken heeft er invloed op. Aangeraden wordt om te kiezen voor de Zwitserse methode bij het aansteken van een houthaard. Het minimaliseert de ontwikkeling van rook. 

Beste houtsoort afhankelijk van het type haard 

Vaak is het meest geschikte type hout afhankelijk van het soort haard dat je in huis gebruikt. Kies je bijvoorbeeld voor een grote open haard, of heb je een relatief kleine afgesloten houthaard? Belangrijk is dat het hout schoon en goed droog is. Houd er rekening mee dat hout wat in een schuurtje opgeslagen ligt, zeker in het najaar en de winter vochtig kan zijn. 

Kies voor het hout van elzen, wanneer je een snel brandende houtsoort zoekt. Ook berkenhout brandt vaak snel. Het geeft een mooie, felle vlam! Essen- en beukenhout heeft een veel tragere verbranding, wat een fraai en rustig vlammenspel met zich meebrengt. De meeste warmte geeft het hout van eiken. Dit hout heeft een trage verbranding en gloeit veel meer dan andere houtsoorten. Het nadeel van eikenhout kan zijn dat het enige oefening vergt, voordat je het hout aan krijgt. 

Zakken met hout online bestellen bij verkopers 

Zoals in de inleiding van dit artikel al genoemd werd, is online hout bestellen tegenwoordig heel eenvoudig. Je vindt hier verschillende aanbieders van diverse soorten hout. Niet alleen kun je er terecht voor haardhout. Ook hout voor bouwprojecten in en rondom je woning wordt door deze partijen aangeboden. Combineer het haardhout direct met een zak aanmaakhout. De keuze voor een kuub aan hout laat je een lange tijd gebruik maken van de haard, zonder steeds weer nieuwe zakken hout in te moeten slaan. Daarbij is een grote bigbag met hout goedkoper dan meerdere losse zakken. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen