pinterest
Met deze tips maak je de ramen helder schoon

Met deze tips maak je de ramen helder schoon

Ramen schoonmaken is een van de minst gewaardeerde huishoudelijke klusjes. Het vergt nauwkeurig handwerk, het duurt lang en het resultaat is zelden perfect omdat er meestal strepen op de ruiten achterblijven. Heb jij een haard en huis en wil je weten hoe je de viezigheid van de ramen krijgt? Lees hier hoe je de ramen snel en effectief schoon kunt maken!

Het juiste schoonmaakmiddel

Een groot deel van het vuil op ruiten en kozijnen kan al met alleen schoon water effectief verwijderd worden. Veeg de ruiten en kozijnen af ​​met een natte microvezeldoek of een pluisvrije katoenen doek, en veeg ze vervolgens droog. Voor hardnekkiger vuil dat zich in de loop van meerdere weken heeft opgehoopt kun je huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals citroenzuur en azijn. Voor meer hardnekkige vervuiling wordt ramen zemen effectiever als er reinigingsmiddelen gebruikt worden. Naast de gebruikelijke glasreinigers op de markt zijn er ook speciale concentraten voor het reinigen van ruiten, die voor gebruik met water gemengd kunnen worden. Deze lossen zelfs hardnekkig vuil op, zoals vet en emissies. Een ander voordeel is dat deze producten een beschermende laag achterlaten op het glas, waardoor regen makkelijker wegloopt en het langer duurt voordat het glas weer vuil wordt.

Juiste techniek

Met de juiste techniek is het mogelijk om de ramen helder te zemen. Breng een ruime hoeveelheid schoonmaakmiddel aan op het raam met behulp van een spons of spuitfles. Het moet vochtig genoeg zijn om de ruitenwisser goed over het oppervlak te laten glijden. Ga met de ruitenwisser van boven naar beneden, en veeg het vocht af met een doek. Poets de ruit met een microvezeldoek of keukendoek en verwijder de laatste druppels water, vooral langs de rand. Vergeet bij het schoonmaken van de ramen de kozijnen niet. De raamkozijnen worden immers blootgesteld aan dezelfde vervuilende elementen als de ruiten. Verwijder grover vuil eerst met een veger of een droge doek. Maak het raamkozijn vervolgens grondig schoon met een vochtige doek of een zachte spons. Voor hout zijn er speciale schoonmaakmiddelen die het beschermen tegen slijtage. Kunststof kozijnen kunnen worden gereinigd met speciaal ontwikkelde antistatische kunststofreinigers.

Gordijnen en jaloezieën

Als je wilt dat de ramen echt schoon zijn, is het handig om meteen de gordijnen of de jaloezieën mee te nemen. Was de gordijnen en hang ze direct aan de rails: afhankelijk van het materiaal hoef je ze dus niet te strijken. Verwijder al het stof van de jaloezieën met een vochtige doek. Een andere praktische optie voor het schoonmaken van de jaloezieën is een stoomreiniger, die gemakkelijk stof en vuil uit alle lamellen en kieren verwijdert.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen