pinterest
Stuv pellets kachel P-10

Stuv pellets kachel P-10

De drie modellen pelletkachels uit de P-10 serie van Stuv geven een nieuwe visie op vuur. De pellets kachels hebben een natuurlijke convectie en straling en gepatenteerde technologie om de vlam vorm te geven. De kachel geeft straling door de grote ruit en houtpellets worden aangevoerd door opwaartse stuwing. Het bovendeel van de kachel draait zodat u de stralingswarmte kunt richten en het vuur zichtbaar is vanuit verschillende hoeken. Regelbaar tussen 2 en 8 kW

Het laadluik en de aslade

Het laadluik zorgt ervoor dat u de houtpellets kunt laden op heuphoogte. Inhoud van het reservoir (18 kg) komt overeen met 10 uur verwarming op maximaal vermogen of 30 uur verwarming op minimaal vermogen. De aslade zorgt ervoor dat u de assen met gemak kunt verwijderen. Dankzij het ontwerp van het toestel kunt u de ruit gemakkelijk schoonmaken en wordt het onderhoud erg gemakkelijk.  

Verbranding en convectie

De verbrandingslucht wordt van buiten het gebouw naar binnen gehaald (via de onder- of achterzijde van de haard). De luchttoevoer, de verbrandingskamer en de rookafvoer vormen een luchtdicht systeem dat geen invloed heeft op de isolatie of ventilatie van het gebouw. De rook gaat door een warmtewisselaar, wordt aangezogen door een ventilator en vervolgens afgevoerd via het rookkanaal.

De lucht wordt voor verwarming aangevoerd vanuit de ruimte en circuleert door de convectiekamer, zodat de lucht kan worden opgewarmd door de rook. De verwarmde lucht stroomt op natuurlijke wijze uit het apparaat en verspreidt zich in de woonruimte. De verbrandingswarmte wordt uitgestraald via het venster

De pellets worden opgeslagen in het reservoir onder de vlam. Ze worden aangevoerd via een eindeloze schroef die ze in het onderstel deponeert, wat onaangename klikgeluiden vermijdt. Bekijk in het filmpje de werking van de pelletkachel P-10:

 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen