Houtkachel Stûv 30

Stûv bestaat 30 jaar en om dat te vieren heeft de Belgische haarden-specialist één van zijn succesvolle klassiekers geperfectioneerd: de Stûv 30. Dankzij een aantal technische aanpassingen zijn de prestaties van deze esthetisch ontworpen houtkachel nog verder verbeterd.

Stuv 30 houtkachel   Stuv 30 houtkachel


Drie kachels in één

De Stûv 30 kan worden aangepast aan elk moment en ieders wens. Om van het vuur te genieten met een uitstekende werking van de kachel is er de “glazen ruit” functie. Deze biedt een mooi zicht op de vlammen en zorgt voor behaaglijke warmte door straling van de ruit. Met een eenvoudige handeling schakel je over naar de “open haard” functie. Voor een avondje onder vrienden of familie biedt de grill van de open haard zelfs een ideale gelegenheid om vlees en groenten te bereiden. Tenslotte verbergt de deur op een elegante manier een vertraagd of uitdovend vuur. Bij de "gesloten functie" blijft de warmte blijft binnen de verbrandingskamer en het vuur brandt nog lang verder.

 Stuv 30 houtkachel deur Stuv 30 houtkachel gesloten ruit   Stuv 30 houtkachel glazen ruit

De nieuwe troeven van de Stûv 30

De geperfectioneerde Stûv 30 kan worden uitgerust met een sokkel die 360° draait. Wanneer de kachel in het midden van de kamer wordt geplaatst, kan hij in elke gewenste richting worden gedraaid. Daarnaast heeft de nieuwe Stûv 30 een scharnierende rookomleidingsplaat. Met dit unieke element kunt u automatisch de trek regelen naar aanleiding van de gebruiksfunctie die u hebt gekozen. Met gesloten deur verkleint hij nu de rookuitlaat om de kwaliteit van de verbranding en het rendement van de kachel te verbeteren. In de functie als open haard gaat de klep open om de trek te verhogen en elk risico op terugslag te vermijden. Ook het verbrandingssysteem is verder  verbeterd : dankzij aanpassingen aan de verbrandingskamer is het vermogensbereik van de Stûv 30 uitgebreid. Van het vroegere bereik van 9 tot 12 kW gaan is er nu een bereik van 5 tot 12 kW. Zo kan het toestel ook geïntegreerd worden in woningen die een lager thermisch vermogen vereisen, want bij werking op laag vermogen zijn een optimaal rendement en een schone verbranding steeds gegarandeerd.

 Stuv 30 houtkachel barbecue    


Een houtkachel met vele vormen

De Stûv 30 is beschikbaar in vele vormen om te kunnen voldoen aan de vereisten van elk type woning. De Stûv 30 is er als inbouwhaard, hanghaard en in een compacte versie (met een hoge en lage versie). Er is zelfs een versie met warmteaccumulator.

Stûv

De Essentie van het vuur

Informatie aanvragen bij Stûv

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen