Stûv

De Essentie van het vuur

Houthaard micro Mega van Stûv

Woningen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Lage energie woningen hebben een beperkte verwarming nodig en daarom moet ook het gebruik van de haard worden aangepast. Dat betekent gelukkig niet dat een knapperend haardvuur verleden tijd is, maar ook de houthaard moet zich hierin schikken. De nieuwe houthaard Micro Mega van Stûv presteert als een "lage energie" haard, maar heeft de voordelen van een haard met een grotere omvang. De nieuwkomer in de familie van Stûv haarden heeft een schuifruit en de looks van een grote haard met genereuze vlammen, maar de Micro Mega functioneert met een klein vermogen.

Micro : het binnenvolume van de haard

Stûv heeft het binnenvolume van de haard verkleind. Zo is hij geschikt voor oudere en minder goed geïsoleerde woningen als extra verwarming bij het voornaamste verwarmingssysteem.  De Micro Mega is ook zeer geschikt als voornaamste warmtebron voor een passief huis of als aanvulling bij een warmtepomp in een lage energie woning. Ondanks dit kleinere volume biedt de Stûv de look van een grote haard. De houtblokken worden verticaal geplaatst en de verschillende luchtinlaten produceren grote vlammen voor een prachtig vlammenspel.

Stuv houthaard Micro Mega   Stuv houthaard Micro Mega

Het design

Om het zicht op de vlammen te behouden heeft de verbrandingskamer een bijzondere gebogen vorm. De haardruimte van de Micro Mega kan worden uitgebreid door aan beide kanten kastjes te plaatsen om houtblokken op te slaan en accessoires op te bergen. Hierdoor wordt de boogvorm van de haard verder verlengd, wat een mooi aanzien geeft. De Stûv micro Mega is er ook als plaatsklare schouw. Deze is gemakkelijk te installeren en is voorzien van opslagruimtes voor de houtblokken.

Stuv houthaard Micro Mega   Stuv houthaard Micro Mega


BROCHURE AANVRAGEN

Stûv -
Stûv

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen