pinterest
Lekker warm wonen doe je zo!

Lekker warm wonen doe je zo!

Niks is zo fijn als thuiskomen in een lekker warm huis als de temperatuur ver onder nul staat. Om de koude wintermaanden door te komen dien je je huis zo in te richten dat iedere kamer goed verwarmd is. Benieuwd hoe je dat doet? Hieronder geven we je per kamer tips over het warmhouden van de ruimte in hartje winter. 

Een haard in de woonkamer plaatsen

Een haard in de woonkamer zorgt niet alleen voor fijne warmte in huis, maar is ook nog eens erg stijlvol! Een haard straalt gezelligheid en luxe uit. Er bestaan verschillende soorten haarden, waaronder een gashaard en elektrische haard. Hoe bepaal je welke haard het beste bij je woning past? Om je te helpen bij deze beslissing zullen we de eigenschappen van de twee haarden kort benoemen. 

De elektrische haard wordt steeds populairder in Nederland

Deze haard is milieuvriendelijk doordat het geen uitstoot kent. Dit maakt de plaatsing van de elektrische haard ook een stuk gemakkelijker, aangezien een rookgaskanaal niet meer nodig is. Een elektrische haard geeft echter niet genoeg warmte af om een gehele woonkamer te verwarmen. Rondom de haard is het natuurlijk wel lekker warm, maar als je een volledige verwarmde woonkamer wilt kun je beter voor een gashaard kiezen.

Een gashaard kent net zo’n gezellige sfeer als een elektrische haard

De gashaard heeft echter wel een rookgaskanaal nodig, zodat de uitstoot kan worden afgevoerd. Aangezien de haard buitenlucht gebruikt voor verwarming, zal er geen rook-lucht je huis binnendringen. Verder geven gashaarden meer warmte af dan elektrische haarden, maar zijn daarbij wel slechter voor het milieu. Hou rekening met deze verschillen bij het aanschaffen van een haard.

Een heerlijk verwarmde badkamer het hele jaar door

De badkamer is vaak één van de koudste plekken in huis. Dit maakt het nogal onprettig om te douchen in de winter: je durft de douchecabine bijna niet meer uit omdat je anders overspoelt wordt door ijskoude lucht. Dit heeft als gevolg dat we langer en heter douchen in de wintermaanden, waardoor onze waterrekening flink kan oplopen. Een haard plaatsen in de badkamer gaat natuurlijk een beetje ver. Gelukkig zijn er genoeg andere mogelijkheden om je badkamer lekker te verwarmen. Zo is een handdoekradiator perfect voor in huis. Deze elektrische verwarming houdt niet alleen je badkamer warm, maar je kan ook direct je handdoeken hierop plaatsen en ze zo laten drogen. Deze radiatoren zijn multifunctioneel en nemen vrijwel geen ruimte in beslag, waardoor ze zelfs in de kleinste badkamers geplaatst kunnen worden. 

In de winter buiten zitten? Met deze buitenhaarden kan het!

Als je toch lekker bezig bent met het verwarmen van je woning kun je net zo goed je tuin ook meenemen! Om ook in koude temperaturen buiten te kunnen zitten zijn buitenhaarden een goede investering. Zo zijn er speciale haarden die je rondom je loungeset kunt plaatsen om zo de nodige warmte op te vangen. Deze hebben een lange afvoer zodat de uitstoot niet in je gezicht zal waaien. Bovendien kun je veel buitenhaarden inzetten om mee te barbecueën. Zo kun je zelfs in de winter buiten je vlees klaarmaken. Natuurlijk moet je voor tuinhaarden wel genoeg stookhout in huis hebben.

De meeste tuinhaarden hebben een eigen opslagvak waar je het hout in kunt plaatsen, al is het altijd handig om grotere hoeveelheid achter de hand te houden. Sla het hout op een koele en droge plek op, het liefst in de buitenlucht. Zorg wel dat het hout onder een afdak ligt en niet zomaar nat kan worden. 

Een ander mooi design is de Mexicaanse tuinhaard

Dit is een vierkante haard die het vuur afschermt door middel van glas. Het ontwerp is strak en heeft hierdoor een industriële uitstraling. Deze tuinhaarden zijn er vooral voor de sfeer en zijn dus niet geschikt als barbecue. Toch kan de Mexicaanse tuinhaard op frisse dagen genoeg warmte bieden aan de mensen die eromheen staan. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen