Creëer het warmste plekje bij jou in de tuin

De zomer is in aantocht, een periode waarin we veel tijd buiten zullen besteden. Genoeg redenen om van je tuin een gezellige plek te maken. Dit kan je op verschillende manieren doen. In dit artikel geven wij jou een aantal tips om je tuin gezellig en sfeervol te maken, klaar voor de lange zomeravonden.

Creeer een gezellig zithoekje

Door een gezellig hoekje te creëren in je tuin, zorg je voor een plek waar je altijd tot rust kan komen. Een onmisbare toevoeging aan zo’n zithoek is een vuurkorf. Rondom een knisperend kampvuur zitten is een garantie voor gezelligheid wanneer je vrienden of familie op bezoek hebt. Daarnaast speelt de aankleding van je zithoek ook een grote rol. Kies er bijvoorbeeld voor om kleurrijke, grote kussens te plaatsen in je zithoek.

Zorg voor goede privacy

Privacy is een belangrijk element voor jouw tuin. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede tuinschutting hebt, om inkijk van buren of voorbijgangers te minderen. Een geschikte manier om je tuin te voorzien van privacy is een bamboe schutting. Bamboe geeft je tuin een exotische uitstraling en verzekert je van enige privacy. Verder kan je er ook voor kiezen om een terrasdoek over je terras heen te spannen. Dit houdt felle zonnestralen tegen te houden en voorziet jouw terras van schaduw in de warme zomerdagen.

Dimbare tuinverlichting 

De tijd dat tuinverlichting enkel functioneel moest zijn, ligt ver achter ons. Tegenwoordig is tuinverlichting op vele manieren mogelijk. Voor een gezellige, ontspannen of romantische sfeer raden wij aan om voor dimbare tuinverlichting te kiezen. Het zachte licht straalt warmte uit en nodigt uit om lekker te ontspannen. Er zijn tuinlampen die automatisch dimmen, gebaseerd op de ingestelde tijd. Maar er zijn ook tuinlampen die handmatig gedimd kunnen worden wanneer jij dat wilt. 

Terrasverwarming

Te midden van de zomer zal je geen verwarming nodig hebben op je terras, maar wanneer je in de herfst of winter toch buiten wilt zitten, is terrasverwarming een aangename toevoeging om toch warm buiten te kunnen zitten. Heaters zijn er in verschillende varianten, zowel staande als hangende. Afhankelijk van jouw terras kan je daar een keuze in maken.

Je tuin functioneert tegenwoordig bijna als extra woonkamer waar je zowel in zomer als in winter kan genieten, zo lang je het maar gezellig maakt. Met de bovenstaande tips voeg je extra gezelligheid en comfort toe aan jouw tuin.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen