pinterest
Dit heeft een buitenhaard je te bieden

Dit heeft een buitenhaard je te bieden

Stel je een heldere avond voor in de achtertuin, waar de laatste zonnestralen plaatsmaken voor een zachte schemer. In het midden staat een stijlvolle buitenhaard, waaromheen vrienden en familie zich verzamelen. De warmte van het vuur zorgt voor een onvergetelijke avond. Dit is slechts een glimp van wat een buitenhaard je kan bieden.

In deze blog verkennen we wat een buitenhaard precies is, welke voordelen het biedt en hoe je de perfecte keuze maakt voor jouw tuin. Of je nu liefhebber bent van uitgebreide tuinfeesten of juist van rustige avonden met een goed boek, een buitenhaard verrijkt je buitenleven op talloze manieren.

Voordelen van een buitenhaard

Het bezit van een tuinhaard brengt verschillende aanzienlijke voordelen met zich mee, die verder gaan dan alleen de toevoeging van warmte. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die het bezit van een buitenhaard je kan bieden:

Verlenging van het buitenseizoen:

  • Met een buitenhaard kun je de avonden buiten verlengen, zelfs als de Nederlandse zomer plaatsmaakt voor de koelere herfst. De warmte van de haard maakt het mogelijk om langer van je tuin of terras te genieten.

Sfeer en gezelligheid:

  • Een buitenhaard wordt vaak het middelpunt van sociale bijeenkomsten. Het creëert een gezellige en uitnodigende atmosfeer waar mensen zich graag verzamelen. Het geluid van knisperend hout en de dansende vlammen bieden een hypnotiserend schouwspel dat de avond verrijkt.

Verhoogde waarde van je woning:

  • Een stijlvolle buitenhaard kan de waarde van je woning verhogen. Het is een gewilde feature bij de verkoop of verhuur van woningen, omdat het de bruikbare leefruimte vergroot en de luxe uitstraling van de woning verhoogt.

Praktische overwegingen:

  • Plaatsing en veiligheid: Het is belangrijk om een geschikte plek te kiezen die veilig is en voldoet aan lokale regelgeving. Zorg voor voldoende afstand van brandbare materialen en overweeg een vonkenscherm om rondvliegende vonken te beperken.
  • Onderhoud: Afhankelijk van het materiaal en het type brandstof, zal het onderhoud variëren. Gasgestookte haarden vereisen bijvoorbeeld minder schoonmaakwerk dan houtgestookte haarden.
  • Duurzaamheid en milieu: Voor de milieubewuste gebruiker zijn er opties zoals bio-ethanol haarden die minder schadelijke emissies produceren. Het kiehold van duurzaam gewonnen hout is ook een overweging voor de traditionele houtgestookte haarden.

Hoe kies je de perfecte buitenhaard?

Bij het kiezen van de ideale buitenhaard moet je verschillende belangrijke factoren overwegen. Denk eerst na over hoe vaak je de haard wilt gebruiken. Voor wie regelmatig geniet van een vuur, is een duurzame, onderhoudsarme optie cruciaal. Ook is het belangrijk om te bepalen of je de haard voornamelijk wilt gebruiken als warmtebron of dat het meer een decoratief element in de tuin zal zijn, aangezien sommige designs meer gericht zijn op functionaliteit terwijl andere mooiere uitstraling hebben.

Qua budget moet je rekening houden met zowel de initiële kosten als de lopende uitgaven. De prijzen van buitenhaarden lopen sterk uiteen gebaseerd op type, materiaal en merk. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de kosten voor brandstof en onderhoud. Houtgestookte haarden vereisen bijvoorbeeld een constante aanvoer van hout, wat over tijd kan optellen, terwijl gasgestookte haarden vaak lagere operationele kosten hebben.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen