pinterest
Je plafond schilderen? Deze tips vereenvoudigen de klus!

Je plafond schilderen? Deze tips vereenvoudigen de klus!

Het schilderen van je plafond kan een hele klus zijn. Zeker wanneer je niet de meest ervaren schilder bent. Toch maakt een vers geschilderd plafond een heel verschil en frist het je ruimte gelijk op. Met deze tips helpen we je graag op weg!

1. Kies de juiste verf

Een fris geschilderd plafond kan je ruimte een stuk groter laten ogen. Het kan ook helpen om verkleuringen of vlekken weg te werken. Maar denk goed na voor je halsoverkop aan de slag gaat. Want verf is niet zomaar verf. Zo zijn er verschillende soorten, voor elk type klus. Voor je muren koop je best kwalitatieve muurverf. Voor je plafonds heb je speciale plafondverf nodig, die minder spettert.

2. Breng primer aan

Een bepleisterd plafond kan verf echt opslorpen. Daarom moet je eerst een laag primer of basislaag aanbrengen voor je je plafond schilderen gaat. Primer is ideaal voor het fixeren van een verpoederde ondergrond en zorgt ervoor dat de eindlaag verf beter zal hechten.

3. Schilder de randen

Begin pas met schilderen als de primer volledig droog is. Ga dan aan de slag met de randen van je plafond. Strijk de verf met lang halen uit. Gebruik niet te veel verf, maar ook niet te weinig. Strijk je borstel af aan de rand van je verfpot om druipen te voorkomen.

4. Rollen maar

Een plafond schilder je niet met een borstel maar met een verfroller met telescoopsteel. Schilder zoveel als mogelijk met het licht mee. Verdeel de verf zowel horizontaal als verticaal over het plafond. Schilder in denkbeeldige vlakken van zo’n 1 m2 en overlap hierbij steeds het vorige vlak. Een perfect streeploos resultaat bekom je door 2 lagen verf aan te brengen.

5. Eerst het plafond, dan de muren

Wil je niet alleen je plafond schilderen, maar ook je muren? Een uitstekend idee, zo fris je meteen de hele ruimte op. Begin altijd eerst met het plafond, voordat je aan de muren begint. Zo voorkom je dat er verfspatten op je pas geverfde wanden komen.

6. Besteed de klus uit aan een ervaren vakman

Word je niet echt warm van bovenstaande tips? Besteed jouw plafondschilderklus dan gewoon lekker uit aan een ervaren schilder. Zo’n expert beschikt over het juiste materiaal en een goede kennis van verf, en werkt een stuk sneller en nauwkeuriger dan jij. Niets dan voordelen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen