pinterest

De gezelligheid van een haard: ook in jouw woonkamer kan het!

Droom jij ook van de gezelligheid van een knisperend haardvuur in de woonkamer maar ben je bang dat je er geen plek hebt - bijvoorbeeld omdat de tv al de prominente plek van de zithoek in beslag neemt? Met een TV beugel draaibaar is dit makkelijk op te lossen, omdat je hierdoor de tv niet meer pal voor de bank hoeft te plaatsen, maar hem door middel van de beweegbare beugel in de gewenste richting kunt draaien. Of heb je al gedacht aan een zogeheten cinewall? Dit is een wandconstructie die je tegenover de bank kunt plaatsen, waarin zowel een haard als de tv en zelfs soundbars boven elkaar geïntegreerd kunnen worden. Het een hoeft het ander dus niet uit te sluiten! Lees snel verder als je denkt dat een haard niet bij jou of jouw woonsituatie past, want ook voor jou is er vast een oplossing om thuis te kunnen genieten van een sfeervolle haard.

Een haard voor milieubewuste huishoudens

Wil je geen gebruikmaken van een open haard waarbij hout wordt verbrand vanwege de milieubelasting die dit veroorzaakt? Ook dan zijn er mogelijkheden om te genieten van de gezellige sfeer die een haard in de woonkamer met zich meebrengt. Zo brandt een pelletkachel een stuk schoner en verwarmt hij ook nog eens beter dan een traditionele houtkachel. Vooral als je de kachel sporadisch gebruikt en alleen aansteekt bij speciale gelegenheden, kun je de hoeveelheid ongezonde fijnstof beperkt houden. Ook met een elektrische haard belast je het milieu minder, omdat hier geen hout voor verbrand hoeft te worden en je hem heel gericht aan en uit kunt zetten.

Geen wand, toch een haard!

Heb je geen lege wand over waar een haard geplaatst zou kunnen worden? Geen probleem! Een tunnelhaard heeft geen muur nodig en kan middenin een ruimte geplaatst worden. Zo kun je met dit type haard bijvoorbeeld twee ruimtes van elkaar scheiden en de tunnelhaard wordt dan ook veel gebruikt als room divider. Bijkomend voordeel is dat je hierdoor niet alleen vanuit de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook vanuit de keuken of eetkamer van het warme vlammenspel kunt genieten. Een dubbele verhoging van de sfeer dus!

Een haard past ook in een kleine woonkamer

Als je een kleine woonkamer hebt, denk je waarschijnlijk al snel dat je geen plek hebt voor een gezellige haard. Maar gelukkig is er ook een haard die geschikt is voor kleine ruimtes. Een inbouwhaard neemt namelijk weinig tot geen ruimte in beslag, omdat dit type haard volledig geïntegreerd wordt in een holle muur of wandelement zoals een cinewall. In een cinewall kunnen door middel van een simpele voorzetwand de elektrische inbouwhaard, televisie en eventuele andere elektronica in de muur geplaatst worden. Een ruimtebesparende oplossing waardoor je ook in een kleine woonkamer van een sfeervolle haard kunt genieten. Voor elke woonkamer is er dus wel een geschikte haard te vinden!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen