pinterest

Zo creëer je de ideale zithoek om de haard

Een mooie nieuwe haard kan je woonkamer zoveel meer sfeer geven. Misschien is het met een nieuwe haard ook nodig om de zithoek opnieuw in te richten, met bijvoorbeeld een mooie bank en de beste tv 2024, zodat je optimaal van de warmte van de haard kunt genieten. Wil jij de zithoek rondom jouw haard opnieuw inrichten? Wij helpen je in dit artikel op weg.

Wat wordt het centrale punt?

Een zithoek heeft altijd een centraal punt. In de meeste woonkamers staat de zithoek gecentreerd rondom de tv, bijvoorbeeld de 55 inch tv of een 4k tv. Een handige plek wanneer je graag met elkaar televisiekijkt. Echter, je wil natuurlijk ook allemaal evenveel plezier hebben van de warmte van de haard. Dat is óf een keuze maken óf een andere oplossing zoeken: je kunt bijvoorbeeld de tv boven de haard hangen, mits de muur boven de haard niet te heet wordt natuurlijk, anders kan het gevaarlijke situaties opleveren.

De bank

Misschien vraagt een gezellige nieuwe haard wel om een heerlijke nieuwe bank, die de ervaring in de woonkamer nog comfortabeler maakt. Als jij na een lange werkdag graag languit op de bank onder een dekentje gaat liggen, is een loungebank de ideale keuze. Deze bank heeft een wat breder zitvlak. Daardoor ligt hij heel lekker, maar heb je geen steun in de rug wanneer je met meerdere mensen op de bank zit. Wil je zowel de mogelijkheid hebben om wat meer te relaxen en om met meerdere mensen op de bank te zitten? Dan is een hoekbank voor jou de ideale middenweg.

Voldoende afstand

Zorg voor de juiste afstand tussen de stoelen en banken en de tv en de haard. Voor de tv geldt: neem het aantal inches van het beeldscherm en vermenigvuldig dit met vijf. Zoveel centimeter moet de bank van de tv af staan. Bij de haard is het eventjes een beetje uitzoekwerk. Je wilt dicht genoeg op de haard zitten om van de warmte te profiteren, maar niet de hele tijd in zweten uitbarsten wanneer je op de bank zit. Experimenteer dus een beetje met de afstanden van de zithoek tot de haard.

Gezellig maken

Een zithoek is natuurlijk niets zonder een beetje gezelligheid. Effectieve manieren om gezelligheid in de zithoek te brengen zijn het neerzetten van leuke planten in potten, je favoriete foto’s in leuke lijstjes en spelen met verlichting. Naast het grote licht aan het plafond, is het fijn als je in de avond wat meer kunt spelen met sfeerverlichting. Zo kan een zoutlamp of een dimfunctie op het licht een heleboel sfeer brengen. Ook kun je met mooie kaarsjes of waxinelichtjes in leuke houders de plank nooit misslaan. Met deze tips heb je binnen een mum van tijd de ideale zithoek om de haard!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen