pinterest

Exclusief interieur in de woonkamer met een haard en plantenwand

Je houdt van een interieurstijl die net wat meer sfeer, luxe en design uitstraalt dan gebruikelijk? Een inrichting die net iets exclusiever oogt door een aantal bijzondere eyecatchers? Dan is een haard echt wat voor jou. Behalve dat het zorgt voor warmte en gezelligheid, is een haard ook een schitterend design item. Doordat er zoveel keuze is in types haarden kun je er altijd wel één vinden die past bij jouw interieur smaak. Wil je het in de woonkamer nog exclusiever maken? Hang dan één of meerdere plantenwanden op. Lees snel verder hoe jij jouw eigen droomkamer creëert.

Een geweldige combinatie

Om de plek waar de haard staat extra te accentueren kun je een groene oase op de muur maken. Maar een plantenwand binnen, in de nabije omgeving van zo’n warmtebron: is dat nu wel zo’n goed idee? Jazeker kan dat. Kies in dat geval voor een plantenwand die bestaat uit kunstplanten. Groot voordeel hiervan is dat je het nooit water hoeft te geven en het onderhoudsvrij is. Goede kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden doordat ze een mooie bladstructuur hebben en een natuurlijke kleur. Je kunt variëren met diverse plantensoorten waardoor verschillende tinten groen de wand een heel andere uitstraling geven. Stel je eens voor: je kijkt naar het spel van de vlammen in de haard en ziet daarachter een verticale planten muur. Een rustgevend schouwspel waar je uren naar kunt kijken.

Sfeervol en decoratief

Welke haard je kiest en waar je deze plaatst is afhankelijk van een aantal factoren. Wil je geen ingrijpende verbouwing maar wel sfeer dan is een elektrische haard ideaal. De stekker in het stopcontact, de schakelaar op aan en binnen no time is de woonkamer een en al gezelligheid. Een industriële look, een nostalgische uitvoering of een opvallende kleur: haarden passen bij iedere interieurstijl. Ga je voor een houthaard, dan bespaar je behoorlijk op de energiekosten. Het geeft een heerlijke warmte af waardoor de kamer aangenaam van temperatuur is. Dan zijn er nog de bio-ethanolhaard en de gashaard. Welk type haard het ook wordt, ze hebben allemaal dezelfde overeenkomsten. En dat is dat ze een woonkamer een sfeervolle en decoratieve uitstraling geven.

Planten en warmte

Een haard in combinatie met een verticale plantenwand toveren jouw huiskamer om tot een luxe ruimte waar het heerlijk toeven is. En een groene wand hoef je natuurlijk niet alleen maar te beperken tot de muur waar de haard zich bevindt. Ook op andere plekken in de woonkamer voegt het iets extra’s toe aan het interieur. Boven het dressoir en de hoekbank of op de schouw van de haard: het is net dat stukje exclusiviteit waar je naar op zoek bent. Durf te experimenteren met een warmtebron zoals een haard en een plantenwand en laat je verrassen door het eindresultaat.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen