pinterest
Checklist voor een nieuwe haard in de tuin!

Checklist voor een nieuwe haard in de tuin!

Een haard in de tuin heeft veel voordelen. Zeker als je een overkapping hebt, is het erg leuk om een haard toe te voegen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat hij veilig in de tuin kan staan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een cortenstaal borderrand om de haard hebt staan, zodat je zeker weet dat er niemand tegen de haard aan kan stoten. In dit blog bericht willen we je graag enkele tips geven voor de nieuwe haard in je tuin!

Waar moet je op letten?

Voordat je een haard aan gaat schaffen, is het belangrijk dat je een goede plek vrijmaakt. Het is bijvoorbeeld niet handig om de haard tegen een houten schutting aan te plaatsen. Dit kan een gevaarlijke situatie opleveren. Daarnaast heb je nog verschillende mogelijkheden om de haard te plaatsen. Het is slim om te bedenken waar je de haard precies voor wilt gaan gebruiken. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat de haard goed kan verwarmen onder een overkapping? Dan wil je deze natuurlijk zo dicht mogelijk of zelfs onder de overkapping kwijt kunnen. In dit geval moet de haard een compleet andere uitstraling krijgen dan wanneer hij midden in de open lucht komt te staan.

Verschillende soorten haarden

Nadat je de plek van de haard hebt bedacht, kun je gaan nadenken over de soort haard die je wilt plaatsen. Er zijn namelijk enorm veel verschillende haarden die je kunt plaatsen. Allereerst heb je de keuze voor een houthaard. Deze wordt in veel woningen en tuinen gebruikt en brand op hout. Het nadeel van deze haard is dat er veel rookontwikkeling vrij komt. Hierdoor is het uitermate belangrijk dat een goede afvoer hebt van de rook. Als je deze haard onder de overkapping wilt plaatsen, dien je een schoorsteen te plaatsen om de rook af te voeren. Daarnaast kun je ook kiezen voor een elektrische haard. Deze worden vaak geplaatst in de moderne interieurs en is erg gemakkelijk te bedienen. De haard kan eenvoudig onder de overkapping geplaatst worden en geeft een fijne warmte af.

De kleur van de haard bepalen

Heb je de keuze gemaakt voor een haard in de tuin? Dan is de volgende stap om de kleur te kiezen. Veel mensen kiezen direct voor een zwarte haard, maar dit hoeft zeker niet. Er zijn namelijk talloze mogelijkheden die je hebt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie witte haard. Deze zorgt voor een veel rustigere en open uitstraling onder de overkapping. Ook kun je juist gaan voor een meer robuuste uitstraling, met een bruine haard. Door de keuze van de kleur van de haard kun je hem op verschillende manieren combineren in het interieur van de overkapping. 

Een haard combineren

Er zijn verschillende manieren waarop je een haard onder de overkapping kunt combineren. In de meeste gevallen wordt er direct gekeken naar de verschillende accessoires die je kunt toevoegen aan de haard. Dit is echter niet het enige dat je kunt doen. Het is natuurlijk ook erg leuk om de haard te combineren met de tuinmeubels. Kies bijvoorbeeld voor meubels die dezelfde kleur hebben als de haard. Op deze manier wordt de gehele setting een zelfde combinatie. Vervolgens kun je verder kijken naar de accessoires die je toe wilt voegen. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht om kleine tafelhaarden op de tafel te zetten? Op deze manier maak je de sfeer natuurlijk helemaal compleet! Ook zorgt dit ervoor dat je zeker weet dat er voldoende warmte vrijkomt onder de overkapping en is het ook nog eens een handige verlichting!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen