Tips om je haard te verfraaien

Heb je een haard thuis staan die niet meer gebruikt wordt? Of heb je wellicht een haard gekocht, maar past hij niet bij de Akupanel wandpanelen in het huis? Dan is het tijd om de haard te verfraaien. Er zijn verschillende dingen die je kunt toevoegen aan de haard om hem mooier te maken. Ga bijvoorbeeld voor verschillende accessoires om de haard heen om hem zo mooier te maken. Ook kun je, als je de haard niet meer in gebruik hebt, in de haard verschillende accessoires kwijt. Zo maak je de haard weer direct een goed lid van het interieur.

Accessoires in de haard toevoegen

Heb je een haard staan op de pvc visgraat vloer die je niet meer in gebruik hebt? Dan hoef je deze helemaal niet direct weg te halen. Je kunt er namelijk voor kiezen om verschillende accessoires in de haard toe te voegen om hem zo weer nieuw leven in te blazen. Kies er bijvoorbeeld voor om decoratief hout in de haard te leggen. Dit geeft een leuke en natuurlijke uitstraling aan de haard. Deze past vervolgens ook perfect bij de houtlook pvc vloer. Daarnaast kun je ook kiezen voor een andere oplossing. Zet bijvoorbeeld kaarsen in de haard. Op deze manier kun je de haard toch gebruiken met vuur, zonder dat je de hele haard aan hoeft te gaan zetten. De kaarsen geven ook een zeer mooi beeld als ze uit staan, waardoor ze perfect als decoratie voor de haard te gebruiken zijn!

Wanddecoratie bij de haard

Als je de haard niet altijd aan hebt staan, kan het zijn dat het er niet meer heel leuk uit ziet. Het is dan belangrijk om de omgeving van de haard aan te passen. Hang bijvoorbeeld verschillende wanddecoratie rondom de haard, zoals bijvoorbeeld een Akupanel. Vervolgens kun je er ook allerlei andere toevoegingen aan doen om de haard weer helemaal in trek te maken. Kies bijvoorbeeld voor mooie foto’s en hang deze aan de muur boven de haard. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat de haard weer perfect in het interieur past en zo er weer perfect uit springt.

Zeg wat op de haard!

Heb je een inbouwhaard? Dan kun je altijd leuke artikelen kwijt op de haard. Je kunt dit zien als een mooi interieur stukje dat je helemaal naar je eigen wens in kan vullen. Je kunt bijvoorbeeld aan beide kanten een kaars zetten. Vervolgens kun je twee leuke beelden toevoegen die goed bij je interieur passen. Dit kunnen mooie, kristallen beelden zijn, maar het kunnen ook bijvoorbeeld echt lijkende dieren zijn. Je kunt dit helemaal naar je eigen stijl aanpassen. Vervolgens kun je de decoratie afsluiten door een of meerdere foto’s in het midden te zetten. Zo kun je je eigen gezinsfoto’s op een mooie manier tentoonstellen in de ruimte en is de haard perfect gevuld!

Geen vuur? Maak hem met verlichting

Wil je de haard eigenlijk niet meer aanzetten omdat je het te gevaarlijk vind? Dan hoef je de haard helemaal niet weg te doen. Je kunt hem namelijk helemaal nieuw leven inblazen door hout in de haard te leggen. Vervolgens kun je kleine led verlichting tussen het hout leggen. Hierdoor krijgt de haard een leuke en natuurlijke uitstraling. Van een afstandje lijkt het dan net alsof de haard aan staat. Dit is voor het interieur natuurlijk een zeer mooie toevoeging. Daarnaast hoef je ook nooit meer de haard met vuur aan te zetten en heb je geen last meer van de rook. Het is dus een echte win-win situatie!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen