Manieren om je woning te verduurzamen

Met de huidige gas en energieprijzen, is het voor veel mensen de hoogste tijd om te beginnen met het verduurzamen van de woning. Het verduurzamen van je woning hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zo zijn er zeer eenvoudige methodes om direct resultaat te boeken en de gas en energierekening terug te dringen. Benieuwd welke methodes dit zijn? In dit artikel lees je welke manieren van verduurzaming dit zijn, zodat jij straks met de winter in een warme woning zit.

Daken en muren isoleren

Een van de belangrijkste methodes om de woning te verduurzamen, is het isoleren van de daken en muren. Het isoleren van de daken kan echter een flinke klus zijn. Ben je echter al bezig met een verbouwing, dan is het aan te raden om het dak direct mee te isoleren. Dit kan via isoleren met behulp van EPS. Dit is een hoogwaardig isolatiemateriaal, voor niet veel geld. Met dit materiaal is het ook mogelijk om de muren te isoleren. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de muren te isoleren met spouwisolatie. Dit is wederom een goedkope manier van isoleren, doordat het isolatiemateriaal in de spouwmuur wordt gespoten. Hierdoor ontstaat er geen puin en kunnen de werkzaamheden in één enkele dag gerealiseerd worden.

De aanschaf van zonnepanelen

Een andere manier om de woning te verduurzamen, is de aanschaf van zonnepanelen. De aanschaf kan zeker in het begin een flinke kostenpost zijn. Naarmate de jaren vorderen, is het mogelijk om de panelen in een gemiddelde terugverdientijd van 7 jaar terug te verdienen. Met de stijging van de energieprijzen, is het zelfs mogelijk om de terugverdientijd met enkele jaren terug te dringen. Het produceren van stroom via zonnepanelen is daarnaast een van de groenste manieren om aan stroom te komen.

Isoleren van vloeren

Naast het isoleren van de daken en muren, is het ook aan te raden om de vloeren te isoleren. Koude lucht kan namelijk via de vloer het huis betreden. Om dit tegen te gaan kunnen xps platen onder de vloer worden gelegd. XPS lijkt in veel gevallen op EPS, echter heeft XPS een hogere isolatiewaarde waardoor koude lucht beter buiten blijft en warmte beter wordt bewaard. Daarnaast is het een zeer lichtgewicht materiaal, wat voor veel veelzijdige projecten ingezet kan worden. Liever XPS in de muren, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Kortom, het is belangrijk om in deze tijd te investeren in de verduurzaming van de woning. Zo bespaar je veel geld, wat je goed kunt gebruiken voor andere uitgaven. Begin daarom vandaag nog met het verduurzamen van je woning.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen