Met Poujoulat haal je een veilig en decoratief rookkanaal in huis

Poujoulat is zo'n merk dat van niets iets maakt. Zoals de creativiteit die het bedrijf loslaat op rookkanalen bijvoorbeeld. Die zijn meestal saai en donker gekleurd, maar met de producten uit de nieuwe lijn personaliseer je in een handomdraai je schoorsteen en wand bij de kachel. Er zijn veel verschillende opties en afwerkingen om de schoorsteen een unieke uitstraling te geven, zoals gekleurde rookkanalen, klembanden en decoratieve wandplaten.

Kleur je rookkanaal

Bij Poujoulat kun je kiezen voor een geheel gekleurd rookkanaal of voor een schoorsteen met alleen sierbeugels. Beide worden in alle RAL-kleuren geleverd. Wat je kiest hangt af van je stijl. Wil je tijdloos, expressief, ingetogen, trendy of juist apart. Poujoulat werkt sinds dit jaar ook met materiaal-effecten met glanzend RVS en matzwart. De zelf ontwikkelde technologie met inox RVS geventileerde bekleding maakt het mogelijk om ook rookkanalen van hout- en pelletkachels helemaal in een gewenste stijl en kleur te personaliseren.

Decoratieve wandplaat

Wil je de wand achter je rookkanaal en kachel extra benadrukken, denk dan aan een decoratieve wandplaat. Ze zijn uniek en zo gemaakt dat ze direct achter je kachel of haard geplaatst kunnen worden. Ook hier is weer veel mogelijk om deze plaat te personaliseren. Kies voor een contrast of een harmonieus geheel. Wil je de wandplaten eerst van dichtbij zien, dan kun je een bezoek brengen aan de showroom. Ze zijn verkrijgbaar in de stijlen Pop’Art, industrieel, landelijk en traditioneel zwart. 

Decoratief aansluitstuk


Het decoratieve aansluitingsstuk zit als gegoten tussen de uitgang van de kachel en de veilige, efficiënte Therminox kanalen. Hiermee voorziet Poujoulat niet alleen in de wens van de eindgebruiker om het rookgaskanaal eenvoudig in stijl te moderniseren, maar komt hiermee ook de installateur tegemoet, die snel, veilig en naadloos aansluitend een Therminox oplossing kan plaatsen. Hiermee maakt Deco’Start het mogelijk om elke hout- en pelletkachel te voorzien van duurzame, dubbelwandige rookkanalen.

Combineer schoonheid en veiligheid


DESIGN’UP van Poujoulat schuift eenvoudig over het bestaande aansluitkanaal en zorgt voor een hoge en lage ventilatie. Door deze bekleding van het geëmailleerde of 2mm stalen rookkanaal wordt de veiligheidsafstand tussen het rookkanaal en de brandbare wand gereduceerd tot 1x de diameter van het rookkanaal. Zonder DESIGN’UP is dat 3x de diameter van het rookkanaal. Mooi kan dus ook heel goed veilig zijn!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van rookkanalen voor de haard of kachel? Bekijk hier meer producten en vraag vrijblijvend informatie aan

Informatie aanvragen bij Poujoulat

Deel dit artikel:

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen