De positieve effecten van stralingswarmte bij astma

De positieve effecten van stralingswarmte bij astma

De stralingswarmte van speksteenkachels heeft een positief effect op mensen met astma. De stralingswarmte zou zorgen voor een verbeterde leefkwaliteit en een verlaagd geneesmiddelengebruik. Daarom mogen de speksteenkachels van Tulikivi in Finland het label van de Astma- en Allergievereniging gebruiken.

Onderzoek onder astmatici

Steeds meer mensen met astma bevestigen de effecten van stralingswarmte. Op 135 bevraagde gezinnen waarvan minstens één gezinslid leidt aan astma, meldt 91,15 % een positief effect van stralingswarmte. Uiteraard dienen we steeds voorzichtig te zijn met dit soort resultaten, want een enquête is nog geen wetenschappelijk onderzoek. Toch staat de kennis over het effect van stralingswarmte ver genoeg om alvast een idee te vormen over de achterliggende mechanismen.

De effecten van stralingswarmte

Stralingswarmte heeft de eigenschap de muren van de woning uit te drogen, waardoor schimmels en huismijten geen kans krijgen. De stabielere luchtvochtigheid voorkomt irritatie van de luchtwegen door te droge of te vochtige lucht. De verminderde luchtbeweging bij stralingswarmte zorgt ervoor dat de stofconcentraties in de kamerlucht lager liggen. Er is geen stofschroei in tegenstelling tot bij luchtverwarming. Geschroeid stof is sterk irriterend voor de luchtwegen.

Speksteenkachel Tulikivi Aalto 2 via Dutry


BLADER OP MERK

BLADER OP PRODUCTGROEP

Andere bezoekers bekeken ook

Meld je aan voor de nieuwsbrief