pinterest
De combikachel: pelletkachel en houtkachel in één!

De combikachel: pelletkachel en houtkachel in één!

Een combikachel zorgt voor ultiem comfort, gezelligheid en gebruiksgemak. Deze kachel brandt zowel op hout als op pellets en de overschakeling tussen beide brandstoffen gebeurt volledig automatisch en zonder bijzondere handelingen. Een pelletkachel en houtkachel in één is een ideale combinatie!

FotoDe combikachel: pelletkachel en houtkachel in één!

Rika Paro combikachel

Moderne combikachel

Nieuw op de markt is de hoogtechnologische combikachel Paro van RIKA. Deze moderne kachel herkent als er hout wordt opgelegd en de pellettoevoer mag stoppen of als het hout is opgebrand en er op pellets moet worden overgeschakeld. Hierdoor is en blijft het heerlijk warm en gezellig in de woonkamer.

'Voor wie het comfort en gemak van een pelletkachel wil, maar houdt van de gezelligheid van een échte houtkachel'

De RIKA Paro beschikt over een aantal unieke troeven waardoor hij een aanwinst is voor wie het comfort en gemak van een pelletkachel wil, maar over hout beschikt en/of de gezelligheid van een échte houtkachel wenst. Zo heeft de Paro een grote pelletvoorraad van 30kg waardoor de kachel tussen 15 à 40 uur kan functioneren zonder dat er pellets bijgevuld moeten worden.

FotoDe combikachel: pelletkachel en houtkachel in één!

Daarnaast beschikt de Paro over een automatische reiniging van de brandkorf en een gemakkelijk te bedienen aanraakscherm waarop alle instellingen van temperaturen en programmering eenvoudig en snel kunnen gebeuren. Ook via internet.

3 x voordelen

Deze combikachel is zelfs als houtkachel uniek. Hij is uitgerust met de Rikatronic3-technologie. Deze techniek bestaat erin dat de luchttoevoer voor het verbrandingsproces continu en automatisch geregeld wordt. Hierdoor geniet de gebruiker van drie belangrijke voordelen ten opzichte van een gewone houtkachel. De verbranding is steeds optimaal en dit resulteert in een lager verbruik waardoor er dus niet alleen gespaard wordt op brandstof maar tevens minder hout moet worden aangebracht. Door deze optimale verbranding dalen ook de emissies wat het milieu ten goede komt.

Meerdere ruimtes verwarmen

Als extraatje is de Paro ook te verkrijgen met de Multi-air module. Hierdoor wordt het mogelijk om in totaal drie ruimtes te verwarmen. De kachel verwarmt de leefruimte via stralingswarmte en natuurlijke convectie terwijl via 2 stille ventilatoren één of twee andere ruimtes kunnen verwarmd worden. De ventilatoren kunnen in- of uitgeschakeld worden door een thermostaat in deze ruimtes of via de Firenet applicatie. Zo kan je – terwijl je geniet van het vuur in de woonkamer – nog de badkamer en een bureau of slaapkamer verwarmen.

In nieuwe, energiezuinige woningen kan de Paro Multi-Air de traditionele centrale verwarming vervangen. Hierdoor spaar je een aanzienlijk bedrag uit. De installatie is gemakkelijk en vraagt zeer weinig plaats om te integreren in de woning.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen