pinterest
Zo creëer je een fijne leefomgeving voor ouderen

Zo creëer je een fijne leefomgeving voor ouderen

Leven in een veilige en comfortabele omgeving is belangrijk voor iedereen, maar het is vooral belangrijk voor ouderen. In dit artikel bespreken we enkele manieren waarop je een prettige leefomgeving kunt creëren voor je oudere dierbaren. Hierbij kun je denken aan functionele meubels van Meubelzorg. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen? Lees dan snel verder!

Hoe creëer je een fijne leefomgeving voor ouderen? 

Veiligheid

De eerste stap bij het creëren van een aangename leefomgeving voor ouderen is ervoor zorgen dat deze veilig is. Je moet alle struikelgevaren uit de omgeving verwijderen en indien nodig steungrepen en oprijplaten installeren. Kies ook meubilair dat gemakkelijk te gebruiken is, zoals banken en stoelen met een laag profiel.

Een aangename omgeving

Het is belangrijk dat je oudere dierbaren zich welkom voelen in hun eigen huis. Dit betekent dat je de ruimte moet inrichten met heldere kleuren, warme verlichting en vrolijke kunstwerken. Je kunt ook persoonlijke accenten toevoegen, zoals foto's van familieleden of huisdieren.

Functionele meubels

Veel ouderen hebben moeite met het uitvoeren van bepaalde taken, zoals baden, koken of opstaan. Als dit het geval is, moet je de nodige aanpassingen aanbrengen in het huis om hen bij deze activiteiten te helpen. Je kunt bijvoorbeeld een inloopdouche of gehandicapten-vriendelijke keukenapparatuur installeren. Ook zijn er veel soorten stoelen die het leven net iets makkelijker kunnen maken als je slecht ter been bent. Van relaxfauteuils en massagestoelen tot sta op stoelen. Gelukkig kun je deze meubels gemakkelijk online bestellen, zoals een relaxfauteuil van Meubelzorg.nl. De opties zijn eindeloos, en het is wellicht een goed idee om wat extra hulpsteunen op belangrijke punten in de muur te bevestigen. Zo heeft je (schoon)ouder niet altijd binnen de rollator nodig. 

Merkbaar effect 

Door een veilige en dus aangename leefomgeving voor je oudere geliefden te creëren, zorg je voor een rustiger gevoel voor hen en voor jezelf. Een aangename leefomgeving zorgt ervoor dat senioren zich comfortabeler en meer ontspannen voelen in hun eigen huis. Dit kan hun algemene levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren! Zeker wanneer je wat minder mobiel bent, is het erg fijn als je eigen huis een veilige haven biedt. Wanneer een omgeving speciaal voor senioren is ontworpen, kunnen zij zich gemakkelijker verplaatsen zonder zich zorgen te hoeven maken over obstakels of gevaren die om de hoek op de loer liggen. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker op latere leeftijd kan het langer duren voor je herstelt bent, dus een paar kleine aanpassingen in het interieur door bijvoorbeeld sta op stoelen aan te schaffen, zijn zeker de moeite waard. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen