pinterest

Eenvoudig rust in jouw woning creëren

Rust in jouw woning creëren kan een uitdaging zijn, vooral als je wat vaker thuis aan het werk bent en er ook fijn wilt wonen. Hoe zorg je er dan voor dat je huis ook echt als een thuis aanvoelt waar je kan ontspannen en tot rust komt? Met een aantal simpele tips kunnen we je door het proces heen helpen. Van de organisatie van je ruimtes tot aan het kiezen van de juiste accessoires. Ontdek in dit artikel hoe je rust in het interieur brengt.

Maak gebruik van ruimteverdelers

De beste manier om meubels te organiseren, is door ruimteverdelers te gebruiken. Dit zal je helpen om verschillende delen van je huis op een efficiëntere manier van elkaar te scheiden. Wat we de afgelopen periode veel hebben gezien, is dat er inde woonkamer een thuiswerkplek is gemaakt. Dit is vaak gedwongen gebeurd en kan daardoor de rust hebben verstoord die voorheen wel aanwezig was. Door de ruimte te scheiden met gehard glas hou je de ruimtelijkheid aanwezig, maar kan je op grotere schaal wel organiseren. Zo heb je dus een specifieke leefruimte, maar ook een ruimte om te werken. Ook een doorkijkhaard is een populaire ruimteverdeler en sfeermaker, omdat je in beide ruimtes van de warmte van het vuur kan genieten. 

Creëer meer ruimte met spiegels

Als je een minder grote woonruimte hebt dan kunnen je ruimtes snel krap aanvoelen. Door het gebruik van een spiegel op maat op de juiste plekken kan je dit visueel oplossen. Zo zorg je ervoor dat  kleine ruimtes groter zullen lijken. Daarnaast verminder je donkere plekken, doordat spiegels licht reflecteren. Ook hiermee zal je ruimte en rust creëren. 

Start met opruimen

De laatste, maar niet minst belangrijke tip die we je willen meegeven is om ervoor te zorgen dat je ruimtes altijd opgeruimd blijven. Zo hou jij altijd rust in jouw huis. Er zijn veel manieren om je huis opgeruimd te houden. Een manier is om vergelijkbare items bij elkaar te groeperen en ze vervolgens in een kast of lade te plaatsen. Hierdoor kan je je spullen makkelijk terugvinden zonder dat ze in het zicht blijven én kan je je huis makkelijker schoon maken. Met een schoon en opgeruimd huis zorg je er niet alleen voor dat het prettig is om thuis te zijn, maar zorg je er ook voor dat je kan ontspannen in huis.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen