Wat zijn belangrijke onderdelen van de slaapkamerinrichting?

Ga je de slaapkamer (deels) opnieuw inrichten? Pak het dan meteen goed aan, door de kamer helemaal naar wens te maken. Er zijn genoeg aandachtspunten om rekening mee te houden, om de slaapkamer tot in de puntjes in te richten. Dit zijn onze tips.

Goed matras

Je wilt goed kunnen slapen in de slaapkamer. Zet daar natuurlijk met name op in bij de inrichting. Het is misschien wel het allerbelangrijkste onderdeel van de slaapkamer: het matras. Zorg dat je matras helemaal naar wens is. Dit is voor iedereen weer anders. Wil je bijvoorbeeld een zacht, middel-hard of hard matras? En dan zijn er nog meer zaken om op te letten. Heb je het bijvoorbeeld snel heet bij het slapen en transpireer je veel? Kies dan een matras met een optimale vochtafvoering. Zo blijft het matras extra lang fris! Verder is het nog handig om na te denken over de gewenste grootte van het matras: van een eenpersoonsmatras tot een king size formaat, wat is hierin je wens en wat past er in de slaapkamer? 

Mooi bed

Bij het matras hoort natuurlijk ook een bed. Kies een mooi bed, want de slaapkamer mag er best fraai uitzien. Het is zonde om de kamer alleen maar op praktische wijze in te richten. Zorg ook dat je je er thuis voelt, omdat je aan een stukje sfeer hebt gedacht. Een stijlvol houten bed past bijvoorbeeld goed in het plaatje. Of ga juist voor een strakke boxspring, als je liever een modern interieur hebt. Het is maar net wat hierin je persoonlijke voorkeur is.

Juiste verlichting

Zorg voor goede verlichting in de slaapkamer! Je bent er immers vaak te vinden als het nog donker is, dus die verlichting is essentieel. Ga idealiter voor een lampje waar je makkelijk bij kunt komen, op of boven het nachtkastje bijvoorbeeld. Dit vormt ook een fijne lichtbron, in de buurt van je hoofd: zo kun je goed een boekje lezen voor het slapengaan. Met led verlichting kies je voor een energiebesparende lichtbron, die lang meegaat. Kies qua uitstraling het type lichtbron dat naar wens is, van een lichte en felle kleur tot een zachte en warme kleur. De tweede optie past doorgaans wat beter bij de slaapkamer. Naast een lampje bij het nachtkastje denk je ook nog aan een plafondlamp, als algemene lichtbron. Dat komt mooi samen.

Verduisterende gordijnen

Lang niet iedereen slaapt met verduisterende gordijnen. Het is raadzaam om daar verandering in te brengen, aangezien verduisterende gordijnen de slaapkwaliteit verbeteren. Je wordt zo immers minder snel wakker van het vroege ochtendlicht, wat zeker wenselijk kan zijn. En vind je het in de zomer ook zo lastig om in te slapen als het nog niet of nog maar net donker is buiten? Ook dat probleem is verleden tijd met gordijnen die het licht blokkeren.

Grote kast

Plaats een grote kast in de slaapkamer, want dit is een ideale opberger. Voor kleding natuurlijk: dit vormt de basis. Maar je kunt ook andere items kwijt in de kast, zoals schoenen en lakens. Het is prettig om niet alles in de kast te hoeven proppen, maar om je spullen een mooi plekje te geven. Daarom is een grotere kast doorgaans een slimmere keuze dan een kleinere kast, aangezien we toch al gauw behoorlijk wat spullen om ons heen verzamelen.

Gezellige decoratie

We komen tot slot nog even terug op het eerder besproken punt, van sfeer in de slaapkamer. Dit laat je ook naar voren komen met decoratie! Planten, droogbloemen, souvenirs of kunstwerkjes: geef het een leuk plekje in de kamer. Zo is de kamer ook meteen veel minder saai. Heb je maar een kleine slaapkamer? Dan is wanddecoratie een uitkomst, want hier is sowieso nog een plekje voor te vinden. Boven het bed bijvoorbeeld – kies een poster, schilderij of collage!

Van zalig liggen op je bed tot sfeervolle decoratie om je heen: houd je bezig met de verschillende belangrijke aspecten van de inrichting. In zo’n prachtige slaapkamer ga je slapen als een roosje.

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen