Combineer een elektrische haard met zonnepanelen

Voorzie de woon- of bijvoorbeeld slaapkamer in huis van meer sfeer, door hier een elektrische haard te plaatsen. Het is een passend alternatief voor een gashaard. In het bijzonder, wanneer je in een woning zonder gasaansluiting woont. Daarbij ben je met een elektrische haard niet afhankelijk van de stand van de wind. Iets wat mogelijk wel geldt bij de plaatsing van een houthaard in de woonkamer. Je wilt voorkomen dat de rook in je huis blijft staan, of dat buren veel hinder ondervinden van het stoken van hout. Bij de keuze voor een elektrische haard is het interessant deze te combineren met zonnepanelen op het dak van je woning. Kies bijvoorbeeld voor een oost west opstelling met zonnepanelen op een uitbouw. Met deze opstelling profiteer je de hele dag van de opwekking van groene stroom. In dit artikel lees je er meer over. 

Daken steeds vaker voorzien van zonnepanelen 

Een snelle blik op de daken van de woningen in je wijk zal je laten zien, dat het aantal huishoudens met zonnepanelen fors gegroeid is de laatste jaren. Het hangt samen met de stijgende energieprijzen, die het lonend maken om een paar duizend euro te investeren in de opwekking van je eigen groene stroom. Deze investering en bijvoorbeeld de zonnepanelen plat dak montage door een gespecialiseerd bedrijf heb je hiermee snel terugverdiend. Eenmaal terugverdiend, profiteer je van gratis stroom voor het gebruik van een elektrische haard in je woonkamer. Het laat je hier nog meer van genieten! 

Advies over de juiste opstelling van zonnecollectoren 

Wanneer je zelf overweegt om zonnepanelen op het dak van je woning te leggen, is het sterk aan te raden om vooraf advies in te winnen bij een gespecialiseerd bedrijf. Laat je bijvoorbeeld meer vertellen over de optimale opstelling van de zonnepanelen. Welke hellingshoek moet worden aangehouden? Kan ik de zonnepanelen het beste op mijn schuine dak, of juist op het platte dak van de aanbouw plaatsen? Enzovoorts. Je wilt het rendement van de zonnepanelen zo goed mogelijk benutten. Verschillende modellen elektrische haarden Zijn de zonnepanelen geplaatst? Tijd om een fraaie elektrische haard voor je woon- of slaapkamer uit te zoeken. Je hebt hierbij de keuze uit tal van verschillende modellen. Kies bijvoorbeeld tussen een langwerpig rechthoekig model en een smalle vierkante haard. Wat krijgt jouw voorkeur? Zeker op afstand zijn moderne elektrische haarden lastig te onderscheiden van een echte hout- of gashaard. 

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen