pinterest
Hoe ziet de interieurtrend 'cottagecore' eruit?

Hoe ziet de interieurtrend 'cottagecore' eruit?

De interieurwereld kent altijd beweging, met trends die komen en gaan. Maar sommige trends voelen als een warme deken waar je niet meer van af wilt. Eén van die trends is de huidige ‘cottagecore; een ode aan het rustige leven en romantische nostalgie. Lees verder en laat je inspireren door de innemende wereld van cottagecore!

De essentie van cottagecore

Cottagecore, zoals de naam al doet vermoeden, is geïnspireerd op het leven in een schilderachtige cottage midden in de natuur. Het gaat om het herbeleven van het eenvoudige en authentieke plattelandsleven. Denk aan gestoffeerde meubels, zachte pastelkleuren, zonnestralen die zachtjes door de ramen glijden en de rustgevende ambiance van een knapperend haardvuur. Deze trend draait om ambachtelijkheid, echtheid en het langzame leven. Comfort en warmte zijn daarbij kernbegrippen. Het gaat niet om opvallen, maar juist om subtiele charme en kwaliteit.

Belangrijke elementen van cottagecore

1. Natuurlijke materialen: Hout speelt een centrale rol, net als andere natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Denk aan houten vloeren, meubelstukken en houten accenten in de woning.

2. Kleur en sfeer: Pastelkleuren gecombineerd met tinten van warm wit, groen en andere natuurlijke kleuren creëren een rustige sfeer. Voeg daar wollige plaids, kussens en veel kaarsen aan toe voor extra gezelligheid.

3. Authentiek en puur: In plaats van opsmuk, draait het om eenvoud. Meubels in hun ruwe, onbewerkte vorm zijn perfect voor deze stijl. Tweedehands vondsten, simpele ontwerpen en materialen zoals hout en metaal passen naadloos binnen het cottagecore concept.

Steenstrips als esthetisch accent

Hoewel cottagecore zijn oorsprong vindt in traditionele, rustieke stijlen, kun je moderne elementen toevoegen om een unieke draai aan je interieur te geven. Steenstrips zijn zo'n element. Ze geven een ruimte een karakteristieke uitstraling, en voegen textuur en diepte toe. Door steenstrips te integreren, creëer je een brug tussen oud en nieuw. Zo doe je het: gewoon eenvoudig steenstrips online bestellen! Zo wordt het integreren van dit element in je cottagecore interieur een fluitje van een cent.

Conclusie

Cottagecore is meer dan alleen een trend, het is een levensstijl die de eenvoudige genoegens van het plattelandsleven viert. Het draait om comfort, authenticiteit en kwaliteit. Of je nu in een stadsappartement of een landhuis woont, je kunt de cottagecore-stijl omarmen en je eigen rustieke "toevluchtsoord" creëren.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen