Warmte onder je overkapping door middel van een tuinhaard

Een overkapping in de tuin zorgt voor de mogelijkheid om warm en droog te blijven als het regent of als het kouder buiten is. Een overkapping geeft de gelegenheid om in de wintermaanden toch gebruik te maken van de tuin en om knus buiten te kunnen zitten. Voeg een haard toe onder de overkapping om dat knusse gevoel te creëren. Naast de gezelligheid zijn er ook andere voordelen, je leest de drie belangrijkste in deze blog! De drie grootste voordelen van een haard onder jouw overkapping worden hier benoemd. 

  1. Warmte onder de overkapping

Allereerst noemen we het meest voor de hand liggende voordeel, namelijk dat de haard een verwarmende functie heeft voor de overkapping. Je kunt het langer volhouden onder de overkapping als de temperatuur aangenaam is. Je komt vaak al een heel eind met dekens en dikke jassen, maar een warmere omgeving is een stuk comfortabeler. 

Naast de letterlijke warmte, geeft het ook warmte qua sfeer. De overkapping wordt idyllisch verlicht en het knisperende hout is een ontspannend geluid. Met een comfortabele stoel, kun je urenlang onder je overkapping vertoeven. Je kunt gezellig met vrienden voor de haard zitten of een uitgebreide winterbarbecue organiseren.

  1. Een ware aandachtstrekker 

Onder een overkapping is een haard een echte eyecatcher en het kan een mooi middelpunt van een zitplek zijn. Met een aantal fijne stoelen of een lekkere bank eromheen, ben je daar niet meer weg te slaan. Verder is het ook mogelijk om een eettafel onder de overkapping te plaatsen voor diners, borrels of spelavonden. Een overkapping biedt variatie in verschillende zitplekken en de dynamiek is heel anders dan binnen in de woonkamer eten. Veel mensen zijn namelijk niet gewend om onder een overkapping tijd door te brengen en dus is het een leuke change of scenery.

  1. Altijd iets om naar te kijken 

Een haard verveelt nooit. De vlammen die van de ene kant naar de andere kant bewegen en de kleuren die ontstaan. Een haard is dan ook een gespreksonderwerp en je bent niet snel uitgekeken. Het geluid en de geur zijn nog twee elementen die amuseren. Een tuinhaard is dan ook een aanwinst voor onder de overkapping.

Voor een kwalitatief goede overkapping kun je bij Fonteyn terecht. Hoe je jouw overkapping volledig in stijl in gaat richten is geheel aan jou, maar vergeet de voordelen van een haard niet!

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen