3 tips bij het inhuren van een stukadoor

Het laten stucen van een muur heeft veel voordelen. Gestucte muren en wanden zijn glad en sterk. Het resultaat is netjes. Ook behangen of het verven van de muur gaat zo sneller en makkelijker. Verder heeft stucwerk ook nog een brandvertragende werking. 

Stucen is een precies werkje, niet iedere hobbyklusser ziet dit zitten. Zeker op lastige oppervlaktes als een trappengat of badkamer kiezen veel mensen ervoor om een vakman in te huren. Behalve dat een stukadoor een knap staaltje werk aflevert, weet deze ook welk materiaal het meest geschikt is.

3 tips als voorbereiding 

Een groter oppervlakte stucen kan goedkoper zijn

Als je gaat verbouwen wil je eerst weten hoe hoog de kosten zullen zijn. Een stukadoor rekent per m2. Toch zijn kleine oppervlaktes vaak duurder. Hoe dit kan? Het materiaal valt hoger uit, je betaalt voor alles ook al wordt het niet opgemaakt. Of de stucplek zoals een stukje in de kelder of bij het trappengat is lastig bereikbaar. Hierdoor kost het de stukadoor meer tijd.  Het kan ook zijn dat de huur van een steiger erbij komt.

Bij het stucen van een grote ruimte kan een stukadoor efficienter werken. Ook de materialen die gebruikt worden kunnen in verhouding goedkoper uitvallen. Denk je erover om meerdere ruimtes te stucen? Dan is dit prijstechnisch een voordeligere optie. En soms is het zelfs zo dat je bij grote oppervlaktes korting kunt krijgen.

Bedenk welk soort stuc je wilt 

Er zijn diverse soorten stuc waaruit je kunt kiezen. Afhankelijk van de uitstraling die je in de ruimte wilt. Van een luxe look tot basic en stoer, er is veel mogelijk met stucwerk. 

Wil je een sierpleister met marmereffect? Kies dan voor tadelakt. In vergelijking met andere stucvarianten is dit meeste luxe keuze. Met name in badkamers en keukens wordt Tadelakt veel gebruikt. Twijfel je of deze stuc in jouw ruimte past? De stukadoor kan hierin advies geven. 

Een ander veelgebruikte stuc is de betonstuc. Deze past uitstekend in een modern wooninterieur. Door de strakke uitstraling geeft dit een minimalistisch effect. Qua kosten is betonstuc voordeliger als werken met tadelakt.

Reserveer de stukadoor op tijd

Er is veel vraag naar de diensten van de stukadoor. De woontrend van gladde en strakke muren is wijdverspreid. Neem contact op met de stukadoor en bespreek de wachttijd. Ook is het mogelijk om te overleggen of je zelf al voorwerk kunt doen. Het behang verwijderen van een muur kan een stukadoor arbeid schelen. Ook het tegelvrij maken van een muur kan zorgen dat er toch een gaatje in het drukke werkschema komt voor jou. 

Heb jij al contact gezocht met een stukadoor? 

Het laten stucen van een muur heeft veel voordelen. Lees 3 tips bij het inhuren van een stukadoor #stucen #verbouwen #renoveren #stukadoor

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen