Zo maak jij je huis winterklaar

Wat is er nu lekkerder in de herfst en winter dan met een boek wegkruipen in de hoek van de bank? Een kop koffie, thee of chocolademelk erbij en de warmte van het vuur in de open haard. Veel gezelliger dan de centrale verwarming en zeker ook veel knusser dan het beeld van een open haard op het TV scherm. Daarbij mis je namelijk echt de warmte en die hoort er natuurlijk bij. De open haard is dus één van de dingen die erbij horen als je je huis weer klaar maakt voor de koude dagen. Maar hoe maak je verder je huis eigenlijk weer klaar voor de winter? 

De grote controle

Als de koude dagen er weer aankomen, is het wel zo verstandig om je huis even te checken. Is het dak nog netjes en is er geen lek? Hoe staat het met de isolatie? De verwarming, die in de zomer niet heeft aangestaan, moet ontlucht worden. Ook is het handig om iemand te laten om de schoorsteen schoon te maken, voordat je weer twee seizoenen de open haard aansteekt. 

Zachte kussentjes en dekens

Een manier om de meubels in huis een winterse upgrade te geven, is door een berg kussentjes aan te schaffen en dekentjes om lekker onder weg te kruipen. Lekker zachte stofjes, knusse kleuren, die je een winters gevoel geven. Laat de vitrage maar plaats maken voor dikkere gordijnen, die je gezellig kunt sluiten als het ‘s avonds donker wordt!

Een likje verf

Misschien had je in het voorjaar zin in een lichtgele kleur, die nu dan ook op de muur te zien is. Maar in de winter kun je juist behoefte hebben aan zachtere kleuren, zoals blauw, groen en grijs. Wil je binnen no-time een echte winterse look in huis, dan kun je er dus voor kiezen om de muren weer een nieuwe lik verf te geven. Een kleur die jou doet denken aan  koude dagen, sneeuw, warme chocolademelk met slagroom en Kerst. Welke kleur zou er dan bij jou in huis komen? Zorg er natuurlijk wel voor dat het past bij de rest van je interieur en de kussentjes en dekentjes die je op de bank wilt hebben. Het moet wel mooi matchen, om de rust erin te houden. 

Prulletjes en spulletjes

Decoraties zijn ook erg van belang als je je huis een andere look wilt geven. De decoratie waar je in de lente en zomer voor kiest, kan namelijk heel anders zijn dan in de herfst en winter. Vrolijke kleuren maken plaats voor zacht en warm. Droogbloemen bijvoorbeeld. Een wollig vloerkleed. Nieuwe prints op de muur. Een eigen poster bijvoorbeeld, met een foto die je ooit eens van de kinderen hebt gemaakt in de winter. Of een prachtig landschap, dat goed weergeeft dat we midden in de koude dagen zitten. Geen knalblauwe bloemenvazen vol veldbloemen meer, geen bebloemde kussentjes, en het vrolijke Pip zeil over de tafel mag ook weer in de kast. Kies voor een wit kleed of laat de houttinten in je huis weer zien: die geven ook een warme look. 

Hoe zorg jij ervoor dat je huis winterklaar is?

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen