pinterest
Voordelig stoken met gehuurde zonnepanelen op het dak

Voordelig stoken met gehuurde zonnepanelen op het dak

Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard van een elektrische warmtepomp voorzien. Mede door het feit, dat deze woningen niet meer zijn aangesloten op de gasvoorziening. Ook oudere woningen voorzien woningbezitters steeds vaker van een dergelijke oplossing. De belasting op het verbruik van gas neemt toe, daar waar de stijging van belasting op energie relatief gezien veel minder hard oploopt. Door over te stappen naar een elektrische warmtepomp ben je zodoende goedkoper uit. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die de warmtepomp combineren met eenvoudig zonnepanelen huren. De kosten voor het huren van zonnepanelen ligt lager dan hetgeen de zonnepanelen opleveren. 

Afbeelding

Forse investering in zonnepanelen niet nodig

Door voor het huren van zonnepanelen te kiezen hoef je vooraf geen forse investering te doen. Hoewel de gemiddelde prijs van zonnepanelen gedaald is, gaat het al snel om duizenden euro’s wat nodig is om de zonnepanelen aan te schaffen. Kosten voor het onderhoud en de afschrijving op de zonnepanelen zitten daar nog niet in. Voor mensen die de investering in zonnepanelen momenteel te groot vinden is het huren ervan een goed alternatief. Er zijn in Nederland verschillende partijen die deze mogelijkheid bieden. De huurprijs staat vaak voor meerdere jaren vast.

Groene energie steeds aantrekkelijker 

Mede doordat steeds meer woningbezitters hun woning verwarmen met een elektrische warmtepomp is groene energie populairder geworden. De combinatie van een warmtepomp en zonnepanelen maakt dat je heel goedkoop kunt stoken. Zou je de zonnepanelen kopen, dan stook je mogelijk zelfs gratis op termijn! Bij de huur van zonnepanelen profiteer je van fors lagere maandlasten en heb je geen omkijken naar het onderhoud aan de zonnepanelen. Een hele comfortabele optie. Het rendement van warmtepompen heeft zich de laatste jaren steeds verder ontwikkeld. Mede ook vanwege de nieuwbouwwoningen die er standaard van worden voorzien. 

Warmtepomp voor het verwarmen en koelen van een woning 

Een moderne warmtepomp kan een woning niet alleen verwarmen, maar deze ook koelen in de zomer. Zo komt de warmtepomp het hele jaar van pas. De boiler voor het warme water zit vaak verboden met deze warmtepomp. Het is hiermee een complete oplossing voor de klassieke cv-ketel op gas. Nadeel aan een elektrische warmtepomp is wel, dat de kosten voor de aanschaf hiervan erg hoog zijn. Informeer eens bij de gemeente of er regelingen zijn voor een duurzame aanpassing aan de woning. De aankoop van een warmtepomp is een voorbeeld van zo’n duurzame investering. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen