pinterest
3 redenen waarom een haard een goede investering is

3 redenen waarom een haard een goede investering is

Een haard in een ruimte heeft iets magisch. Het zorgt niet alleen voor meer warmte, waardoor het een praktisch voordeel heeft, maar draagt ook direct bij aan de sfeer in huis. Nu de zomer op z’n eind loopt en we langzaamaan ons gaan voorbereiden op de herfst, is het een goed moment om eens na te denken over het aanschaffen van een haard. Als je denkt dat dit een grote uitgave is gebaseerd op pure luxe, dan heb je het mis. Een haard is namelijk een hele goede investering! We vertellen je graag waarom.

Afbeelding

Open haard verhoogd waarde van je huis

Geloof het of niet, maar huizen met een prachtige open haard zijn meer gewild. Men is dan ook sneller bereid om meer geld neer te leggen voor een huis met een indrukwekkende open haard, dan een huis zonder. Een grote open haard met schouw kan een flinke investering zijn, dus zorg wel dat je een weloverwogen keuze maakt. Zou je graag een open haard in je nieuwe huis willen laten plaatsen? Wellicht kan een hypotheekadviseur je helpen om dit te realiseren. Hij of zij kan namelijk een hypotheek berekenen waarbij je de investering voor de open haard erbij inbegrepen kunt krijgen, onder het mom van een verbouwing. 

Scheelt op de energierekening

Een haard kan er elke maand weer voor zorgen dat jouw energierekening laag blijft. Je hoeft de verwarming namelijk veel minder hard te laten stoken om je huis warm te krijgen. Dit geldt voornamelijk voor een houtkachel, die afgesloten is. Deze kan de warmte ontzettend goed vasthouden, waardoor je niet ontzettend veel hout nodig hebt. Dat maakt het ook nog eens vrij milieuvriendelijk. Daarnaast kun je deze bijvoorbeeld ook in de tuin plaatsen, onder een gezellige overkapping. Zo kun je die energie slurpende heaters lekker wegdoen!

Geld op de bank levert niets op

Veel spaargeld hebben lijkt bijna eerder een nadeel dan een voordeel. Als je zuinig bent op je zuurverdiende centen en een flinke spaarpot hebt gebouwd, moet je daar misschien wel veel belasting over betalen elk jaar. Zonde! Je kunt dit geld het allerbeste beleggen óf in je woning stoppen. Investeren in je woning is het beste wat je momenteel kunt doen, omdat de woningmarkt ontzettend krap is en zal blijven voorlopig. Hierdoor heb je veel meer waar voor je geld en kun je er ook nog eens zelf van genieten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen