pinterest
Tips voor een open haard in tuin

Tips voor een open haard in tuin

Naast tuintafels en verlichting is een open haard in de tuin een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht tijdens koudere dagen of 's avonds. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het kiezen en onderhouden van een buitenhaard in je tuin. Lees verder!

Kies de juiste locatie

Zorg ervoor dat de tuinhaard op een veilige afstand van andere objecten, zoals bomen en schuurtjes, staat. Houd er ook rekening mee dat de windrichting van de haard moet worden meegenomen, zodat de rook niet naar buren of het in huis waait. Heb je nog geen leuk zitje voor rondom de open haard? Je kunt altijd eens kijken voor geschikte tuinstoelen bij Tuinmeubelshop.

Kies het juiste materiaal

Er zijn verschillende soorten materialen waar je uit kunt kiezen voor je haard in de tuin, zoals stenen, beton of metaal. Bedenk welke materialen het beste bij je tuinstijl passen. Steen is een populaire keuze voor open haarden in de tuin omdat het duurzaam, sterk en weerbestendig is. Bovendien kan het gemakkelijk worden gepolijst of geverfd om de uitstraling van de haard aan te passen. Daarnaast is beton een andere populaire keuze voor buitenhaarden. Het is goedkoop, stevig en duurzaam. Beton kan worden geverfd of bekleed met stenen of tegels om de uitstraling te verbeteren.

Onderhoud

Zorg ervoor dat je regelmatig je tuinhaard inspecteert en goed onderhoudt. Verwijder regelmatig vuil en roet uit de haard en controleer of er geen scheuren of beschadigingen zijn. Maak ook de binnenkant en buitenkant van je open haard schoon. Gebruik een borstel of een stofzuiger om stof en roet te verwijderen.

Veiligheid

Zorg ervoor dat je altijd veiligheid boven alles stelt. Zorg voor een brandblusser of een emmer water in de buurt van de open haard. Zorg ervoor dat kinderen en huisdieren op een veilige afstand blijven van de open haard. En stook verantwoord met droog hout. Zo houd je rekening met de buren en is er geen onnodige overlast. 

Decoratie

Maak van je tuinhaard een aantrekkelijk onderdeel van je tuin door deze te decoreren met planten, stenen of andere tuinornamenten. Hierdoor wordt de haardplaats een echte eyecatcher. 

Gebruik

Gebruik je haard in de tuin niet alleen tijdens koude dagen, maar ook om zomerse avonden in de tuin te verlengen en om sfeer te geven aan bijeenkomsten of feesten. Het is een geweldige manier om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap. Een open haard in de tuin kan een geweldige toevoeging zijn aan je buitenruimte. Door de juiste locatie, materiaal en onderhoud te kiezen, kun je voor vele jaren genieten van je open haard. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen