Elektrische raamdecoratie; zelf doen of uitbesteden?

Steeds meer mensen praten tegen hun huis. Of beter gezegd tegen slimme luidsprekers zoals de Google Nest of Apple HomePod. Maar luisteren die digitale assistenten eigenlijk wel? Dat ligt eraan welke apparatuur in een smart home je koppelt aan het systeem. Zo kun je de verlichting regelen met je stem of de gordijnen openen en sluiten. Kun je elektrische raamdecoratie zelf monteren of kun je dit karwei beter uitbesteden? Het antwoord vind je op deze pagina. 

Hoe werkt elektrische raamdecoratie?

Elektrische raamdecoratie is niets anders dan een gordijn met een motor die het gordijn in beweging brengt. In plaats van zelf aan touwtjes te trekken is er een kleine motor op de gordijnrails geplaatst die het gordijn in werking stelt. Je kunt de raamdecoratie bedienen met een afstandsbediening, een app of met je stem als je smart speakers in huis hebt staan. Het is mogelijk om je oude gordijnen in huis te automatiseren of kies voor een totaaloplossing met nieuwe gordijnen. Je kunt verder kiezen om zelf aan de slag te gaan of via een dealer een systeem laten installeren. Laten we even naar beide opties kijken.

Zelf doen met Poweredblinds

Poweredblinds is een website waar je zelf nieuwe raamdecoratie kunt kiezen. Er zijn diverse mogelijkheden waaronder:

  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Duo rolgordijnen
  • Jaloezieën
  • Lamellen

Er is een uniforme stijl met behoorlijk wat variatie in kleur en materialen. Je kunt zo de gehele woning mooi en slim inrichten. Met Poweredblinds komt prachtige raamdecoratie samen met innovatieve technologie. Bekijk zelf alle mogelijkheden op de website. Het betreft een doe-het-zelf systeem waarbij je eerst de meetinstructies volgt en vervolgens de raamdecoratie kiest. De fabrikant maakt de gordijnen perfect op maat en eenmaal thuis geleverd kun je zelf het systeem installeren.

Uitbesteden met Somfy

Niet iedereen is even handig met een meetlint of boor. Als je liever het meten en installeren overlaat aan een professional dan kun je terecht bij Somfy. Dit is het bedrijf achter Poweredblinds dat al jarenlang gespecialiseerd is in huisautomatisering. Ook buiten de woning trouwens want je kunt hier ook terecht voor beveiligingscamera's en garagedeuropeners om slechts enkele producten te noemen. Voor de raamdecoratie bij Somfy kun je terecht bij een dealer in de buurt. Kijk in de winkel locator op de website als je graag persoonlijk advies wilt hebben over elektrische raamdecoratie.

Somfy verkoopt dus niet zelf gordijnen, dit loopt via de dealer. Die kan je advies geven over de mogelijkheden waarbij ook ditmaal weer een enorme keuze is. Het Somfy systeem is namelijk uitbreidbaar en zeer flexibel in te zetten. Je kunt kiezen voor een duo-rolgordijn in de woonkamer of pak direct de gehele woning aan. In dat geval kun je per ruimte de mooiste raamdecoratie kiezen. Je hoeft dus niet in alle kamers rolgordijnen te hangen, het systeem is geheel naar wens samen te stellen en uit te breiden.

Slimmer wonen

Zowel het Poweredblinds systeem als Somfy kun je via het TaHoma systeem koppelen aan de rest van de smart home. TaHoma werkt samen met producten als Nest van Google, Hue verlichting en Honeywell thermostaten om slechts enkele merken en producten te noemen. Daarnaast zijn er allerlei slimme gadgets van Somfy waarmee je iedere woning kunt automatiseren.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen