Kalfire Fireplaces

Mensen verbinden door duurzaam vuur

Producten Verkooppunten Brochures Ga naar de website

Tips bij het kopen van een houthaard

Het bouwen van een eigen huis is een spannend project. Voor Eliane was het altijd al een grote wens en toen ze de kans kreeg, verliet zij met haar gezin de stad om een droomhuis te bouwen de natuur. Het huis is volledig naar de persoonlijke stijl en behoeften van het gezin gebouwd en ingericht: strak modern met een industriële look én met een houthaard voor extra sfeer en warmte. Lees hieronder hoe Eliane kwam tot de keuze voor deze driezijdige inbouwhaard.

Advies van de haarden specialist

Bij het kiezen van een haard komt meer kijken dan de meeste mensen denken. Eliane schakelde daarom voor het exacte ontwerp en de installatie haardenleverancier De Heide Smid in. “We hadden al voor ogen waar de haard moest komen, maar samen met de haarden specialist hebben we gekeken wat de concrete mogelijkheden waren en welk type haard het meest geschikt was.”

Persoonlijke wensen en functionele mogelijkheden werden op elkaar afgestemd en in kaart gebracht. Op die manier was het mogelijk om een haard te kiezen die perfect past in de ruimte en voldoet aan de wensen van de bewoners. Eddy Rensins, directeur bij De Heide Smid legt uit: “Bij elk project kijken we goed naar het ontwerp van de woning en de stijl ervan. Daar leggen we dan de wensen van de klant naast en vervolgens beginnen we met ontwerpen. Bij een nieuwbouwwoning heb je al meer speling en kun je veel op tekening doen, maar toch gaan we naar elk project toe om op te meten en de maatvoering te controleren. Zo garanderen we de beste en veiligste installatie.” 

Kiezen voor een model

Vandaag de dag zijn er tal van mogelijkheden voor de installatie van een haard. Een haard tegen de wand, een haard in het midden van de woonkamer of een hoekhaard. De opties zijn erg gevarieerd wat ervoor zorgt dat er bij het ontwerpen van de haard veel ruimte is om te personaliseren en een unieke haard te ontwerpen die in de ruimte past. “Voordat we naar De Heide Smid gingen, had ik al veel inspiratie opgedaan via Pinterest. Zo hadden we wel al goed voor ogen wat we mooi vinden en kwam er al een bepaalde stijl naar voren. Het moest een strak model worden zonder te veel prullaria en met eenvoudig onderhoud”, vertelt Eliane.

In de showroom van De Heide Smid werden de voorbeeldhaarden bekeken en de droomhaard verder ontworpen. “Klanten hebben tegenwoordig zelf ook vaak al mooie ideeën, maar wij proberen altijd net dat extra te bieden in een ontwerp waardoor de klant wordt verrast”, voegt Eddy er nog aan toe. Uiteindelijk kozen Eliane en haar gezin voor een W66/48S van Kalfire; een strakke houthaard tegen de wand. Dankzij de glazen haardwanden kunnen ze wel vanuit verschillende hoeken genieten van het vlammenspel.

 

Driezijdige haard Kalfire W66/48S

Een haard brengt een warme sfeer, maar heeft ook een bepaalde aantrekkingskracht. “Onze kinderen komen sneller bij ons op de bank zitten in plaats van op hun kamer. Onze haard is een ware aanvulling voor de sfeer in onze woonkamer. We hebben heel veel glas in de woonkamer, maar dankzij de haard hangt er toch een gezellige warmte.”

Materialen maken het af

Voor de installatie van de haard werden verschillende materialen gecombineerd. Er werd voor een stenen blad en een houten omkasting gekozen. Dankzij die combinatie van materialen past de haard perfect bij de stijl van het hele huis. De moderne, strakke stijl met industriële touch komt nu ook terug in de woonkamer. Bekijk hier meer voorbeelden van Kalfire haarden


Met speciale dank aan: haardenleverancier De Heide Smid en Kalfire.com/nl/

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen