pinterest
Lekker voor de open haard genieten van een wijntje

Lekker voor de open haard genieten van een wijntje

De winter komt er weer aan wat betekent dat de kachel weer aan mag om de boel lekker op temperatuur te brengen. Dit kan op vele manieren waaronder de open haard. Begin maar alvast met hout inslaan want de kachel lust ze rauw.

Een knisperende vlammenzee, en lekker veel warmte in huis. Een open haard is een echte sfeermaker en eyecatcher op het gebied van warmtebronnen voor in de woning. De gezelligheid die het met zich meebrengt, de geur en het geluid maakt een open haard uniek. Lekker met een glas wijn direct geserveerd vanuit de klimaatkast wijn. Lekker warm voor de kachel een boek lezen of met uw gasten babbelen over het een en ander. 

Duurzaam stoken

Ook een elektrische sfeerhaard is helemaal trending. Aangedreven door elektriciteit met dezelfde effecten en beleving als een traditionele open haard. Led lampen die het vuur doen nabootsen zorgen voor een levendig effect en zijn ook nog eens energiezuinig. In de avond lekker bij de kachel een wijntje drinken welke perfect bewaard wordt door de wijnklimaatkast, is natuurlijk de ultieme woonbeleving. 

Een andere milieuvriendelijke warmtebron is de pelletkachel die ook nog eens een hoog rendement heeft. De kachel wordt gevoed door geperste houtkorrels uit houtresten of zaagsel. Hout gestookte kachels liggen onder vuur wat betreft milieuvriendelijkheid. Maar zolang er op de juiste manier gestookt wordt en het stookalert gevolgd wordt, is er geen probleem voor de houtkachel eigenaren en kan er maar raak gestookt worden. 

Buitenshuis er lekker warm bij zitten

In de avond nog lekker in de achtertuin willen genieten van een wijntje die perfect bewaard is in de inbouw wijnkast, kan ook wanneer de temperatuur gaat dalen. De buitenhaard voor op het terras of in de tuin biedt hierbij warmte. Gestookt op gas, hout of bio-ethanol. Een echte sfeermaker die losstaand of geïntegreerd kan worden in een tuinmeubel zoals een tuintafel. Multifunctioneel met als extra functie om als barbecue te dienen en ook nog eens weerbestendig het gehele jaar door. Vuurkorven, vuurschalen met diverse afmetingen maken het zelfs mogelijk om op het balkon een gezellige sfeer te creëren in de avond. 

Hout en stoken

Raakt de houtvoorraad bijna op, zit de winter eraan te komen en op zoek naar nieuw haardhout? Vergeet niet dat voldoende droog hout het meest geschikt is om te gebruiken tijdens het stoken, wat het meest rendement opleveren zal. Het beste hout om mee te stoken is nog altijd het ovengedroogd hout. Het hout dient vrij te zijn van hars, verf, beits e.d. en dient afkomstig te zijn van loofbomen. Indien er zelf hout gekapt wordt en opgeslagen dient te worden, besef dan dat hout circa 2 jaar dient te drogen in een windrijke omgeving los van de grond en vrij van vochtige omstandigheden alvorens er mee gestookt kan worden. Met een vochtmeter kan er gekeken worden of het hout droog genoeg is.  

Het hebben van een kachel is natuurlijk een schitterende ervaring en geeft een sfeerrijke invulling aan de woonbeleving thuis. Door goed onderhoud te plegen aan de kachel en verantwoord te stoken kan er nog jaren lang genoten worden van deze unieke verwarmingsbron in huis.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen