pinterest
Welke woonruimte verbouw je als eerste?

Welke woonruimte verbouw je als eerste?

Wanneer je gaat beginnen met verbouwen kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet starten. Het is natuurlijk een hele klus en je wilt hier de juiste stappen inzetten. Je moet goed nadenken over wat je als eerste doet en wat je als laatste pas gaat aanpakken. Wanneer je bijvoorbeeld gaat kijken naar nieuwe keukens dan moet je rekening houden met de ruimte die je hebt. Wij zetten hier alle tips op een rijtje zodat jij precies weet waar je moet beginnen. 

Afbeelding

Een bouwtekening en bouwplanning 

Van tevoren moet je een duidelijke bouwtekening en bouwplanning hebben zodat je precies weet hoe je alles wil aanpakken. Wanneer je ergens vergunningen voor nodig hebt dan is het slim om dat ook van tevoren te doen. Het kan namelijk soms een tijdje duren voordat het allemaal geregeld is. Het is slim om van boven naar beneden te werken zodat je voorkomt dat alles moet blijven schoonmaken op lagere etages. Je begint met de zolder te verbouwen en hiervoor kun je kijken of je nog iets eraan wilt bouwen in de vorm van een dakkapel of dakraam. Elektra en leidingen, plafond en muren moeten helemaal in orde zijn en dan kan je beginnen met de vloer te gaan leggen. Wanneer dat is gelukt kan je de zolder verder inrichten. 

De badkamer en de slaapkamer

Er zijn veel soorten badkamers dus het is slim om precies te weten welke je wilt hebben en hoe je alles wilt indelen. Je kan het beste de badkamer laten renoveren door een vakman. Het plafond is belangrijk om als eerste te doen en dan de badkamermeubels te plaatsen en alles te betegelen. De vloer kan daarna gelegd worden en alles kan ook verder ingericht worden. De slaapkamer is minder werk en hiervoor kan je het beste ook beginnen met het plafond dan de wanden en daarna de vloer leggen. Het inrichten van de slaapkamer kun je mooi op het einde doen en kijken welke stijl bij je past. 

De woonkamer en de keuken

Een nieuwe keuken kost ook veel energie. Je moet het leidingwerk leggen of verleggen en vanuit daar kan je beginnen aan het plafond en de wanden. De keuken moet daarna geplaatst worden, vaak doen mensen dat ook door een specialist. Bij de woonkamer begin je ook met het plafond en werk je door naar de muren. Je kan daarna de vloer leggen en kijken hoe je de woonkamer verder wil inrichten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen