Handige tips om een kamer groter en lichter te doen lijken

Je hebt geen grote verbouwing nodig om een ruimte groter en lichter te laten lijken. Met een paar eenvoudige trucs kun je gemakkelijk de illusie van een grotere, luchtigere ruimte creëren zonder een fortuin uit te geven. Of je nu een kleine slaapkamer, woonkamer of kantoorruimte hebt, deze eenvoudige trucs zorgen ervoor dat je kamer ruimer aanvoelt. Lees snel verder! 

De juiste verlichting

Het kost niet veel moeite om je kamer lichter en ruimer te laten lijken. Zo kun je met wat aanpassingen in de verlichting al een geheel andere sfeer creëren. Kies bijvoorbeeld voor meerdere led inbouwspots om de kamer goed te kunnen verlichten. Zo voorkom je dat er donkere hoeken ontstaan. 

Kies het juiste kleurenpalet

Kleur kan een grote invloed hebben op hoe een kamer eruitziet en aanvoelt. Bedenk bij het inrichten van een kamer dan ook hoe de verschillende kleuren van invloed kunnen zijn op hoe een kamer aanvoelt. Een kleinere kamer zoals een slaapkamer of een kantoor aan huis is eigenlijk altijd beter af met een neutraler palet. Zo ontstaan er geen donkere plekken in de ruimte wanneer het natuurlijke daglicht er even niet is.

Gebruik spiegels om de illusie van ruimte te creëren

Spiegels zijn een geweldige manier om een kleine kamer groter te doen lijken. Als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer hebt, zal een grote spiegel aan één muur de kamer de illusie geven dat de kamer veel groter is. Maar let erop dat je niet overdrijft - te veel spiegels hebben het tegenovergestelde effect. Een groot voordeel is dat je een spiegel zo weer weg kunt zetten als het toch niet bevalt.  

Plaats meubels strategisch

Een ander punt om rekening mee te houden is de hoogte van het meubilair. Hogere stukken zoals een bank of een bed kunnen een goede manier zijn om een grote muur op te vullen, maar denk eraan dat een lage bank op de grond een ruimte juist groter laat lijken. Daarnaast kan het handig zijn om te investeren in multifunctioneel meubilair, omdat dit ervoor kan zorgen dat je meer ruimte hebt. Het is ook zeker een aanrader om een centraal punt in een ruimte te creëren. Dit kun je doen boven de salontafel bijvoorbeeld met behulp van een inbouwspot ip65. Zo zorg je ervoor dat de aandacht meteen hierop gevestigd wordt.  

Hang gordijnen op om hoogte te creëren

Als je een kamer hebt met een laag plafond, kun je de illusie van een hoger plafond wekken door gordijnen boven het raam te hangen. Dit is vooral effectief in een woonkamer, waar hoge plafonds vaak gewenst zijn. Wanneer je gordijnen ophangt in een kamer met een laag plafond, zorg er dan voor dat je ze over de breedte van het raam hangt. Zo lijkt de kamer hoger en het zorgt voor een ruimtelijker gevoel. 

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen