Verschillende soorten behang

Ga je verhuizen, of ben je van plan om de muren met nieuw behang een make-over te geven? Dan is het belangrijk dat je je goed bewust bent van de verschillende soorten behang die er op de markt zijn, en welke goed bij jouw huis en jouw wensen past. In dit artikel zetten wij drie verschillende behangsoorten op een rijtje. 

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang is de meest gekozen behangsoort en is gemaakt van samengeperste glasvezels. Dit soort behang heeft geen reliëf en heeft geen patronen. Het behang is toe te passen op verschillende soorten ondergronden zoals betonnen en gestucte wanden of gipskarton. Dankzij het ontbreken van textuur bij glasvliesbehang kun je super strakke, naadloze muren creëren en is dit dus een goed alternatief voor stucwerk. Dankzij het gladde oppervlak van dit behang, is het ook goed overschilderbaar. Een ander groot voordeel van dit behang is dat deze een brandvertragende werking heeft. 

Glasvezelbehang

Samen met het glasvliesbehang, valt het glasvezelbehang onder de naam scanbehang. Glasvezelbehang is net als glasvliesbehang gemaakt van glasvezels die zijn samengedrukt. Een verschil tussen beiden is wel dat het glasvezelbehang juist wel een patroon heeft. Verder heeft dit behang een beschermende werking aangezien het de muur beschermt tegen scheurtjes. Glasvezelbehang is iets dikker dan glasvliesbehang. Door de dikte en de textuur die deze behangsoort met zich meebrengt, kan je met dit soort behang goed oneffenheden wegwerken en is het dus geschikt voor zowel renovatiewoningen als voor de nieuwbouw. 

Renovliesbehang

Een andere optie is renovliesbehang. Ook deze behangsoort wordt gemaakt door het samenpersen van glasvezel en is eigenlijk gelijk aan glasvliesbehang, met als enige verschil dat hier ook papier aan toegevoegd is. De toevoeging van papier maakt dit behang minder stevig dan glasvliesbehang en er is een grotere kans op scheurtjes wanneer je dit product op je muur plakt. Verder werkt deze behangsoort ook brandvertragend en is goed overschilderbaar. Ook deze behangsoort is toe te passen op allerlei verschillende soorten ondergronden. 

Er zijn dus verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen wanneer je voor nieuwe wandbekleding gaat kijken. Kort samengevat: met glasvliesbehang kan je een zeer gladde muur creëren en zo de look van een gestucte muur nabootsen. Glasvezelbehang is iets dikker en heeft meer textuur waardoor deze soort zeer geschikt is om bestaande oneffenheden in muren te verbergen. Renovliesbehang lijkt in dit rijtje een iets minder sterke behangsoort te zijn.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen