Gezelligheid op het terras met een haard in de tuin

Waarschijnlijk heb je bij het betrekken van je woning veel tijd besteed aan het interieur in de woon- en bijvoorbeeld slaapkamer. Daarom heb je nu gezellige ruimtes in huis, waar je het hele jaar heerlijk kan wonen. Vaak is de tuin een ruimte die je pas later onder handen neemt. Zonde, want zeker in de zomer is niets fijner dan het leven buiten je woning!

Gebruik dit voorjaar om de tuin te renoveren. Kies bijvoorbeeld voor een groen gazon, een aantal borders en een tuinhaard. Haarden voor de tuin zijn er in diverse varianten. Denk aan de klassieke terrashaard, maar bijvoorbeeld ook aan een moderne vuurtafel. Een buitenhaard staat bijzonder gezellig, zeker in combinatie met een aantal hippe, comfortabele tuinstoelen op het terras. Samen vormen ze de basis voor tal van ontspannen avonden deze zomer! Kan jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor je tuin? Lees dan snel verder.

Leuke tuinmeubelen voor op het terras 

Bij het inrichten van een terras zou je deze ruimte moeten beschouwen als een tweede woonkamer. Waar je in de herfst en winter op de bank binnenshuis zit, geniet je in de zomer in de woonkamer buiten; je terras. Voorzie het terras om deze reden van een comfortabele loungebank voor het hele gezin, een hip buitenkleed en bijvoorbeeld een rotan tuinstoel. Deze stoelen worden onder meer aangeboden van wicker, vaak in gevlochten stijl. Een leuke eyecatcher voor ieder terras! Naast wicker, een soort kunststof, zijn ook de rotan tuinstoelen van aluminium en staal populair. Ze blijven lang mooi en hebben weinig onderhoud nodig. 

Denk aan de verlichting in de tuin 

Naast de comfortabele tuinmeubelen mag ook de verlichting in de tuin niet ontbreken. Immers, ook binnen je woning zal je hebben nagedacht over een lichtplan. Er zijn tegenwoordig hele moderne systemen, waarmee je de tuinverlichting zelf aanlegt. Hulp van een elektricien heb je hier niet meer bij nodig. De verlichting vormt 's avonds een goede aanvulling op het licht van het vuur uit de haard buiten. 

Zorg voor voldoende kleur in de borders 

Gebruik de borders in de tuin voor het toevoegen van kleur. Ga voor winterharde en -groene heesters en planten. Zo is de tuin niet alleen in de zomermaanden het bekijken waard, maar ook in het najaar en de winter. Op het internet vind je veel informatie over de verschillende soorten heesters. Kijk ook eens naar de periode waarin de diverse planten bloeien; zorg voor een mix van bloeiers in het voorjaar en najaar. 

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen