Zo creëer je gezelligheid in je tuin

Onze zomers worden steeds warmer en het is daarom fijn om meer tijd buitenshuis door te brengen. Steeds meer zie je dat mensen hun tuin als een verlengde zien van hun huis; de tuin wordt mooi aangekleed en ingericht om zo comfortabel mogelijk te genieten van het buiten zijn. Maar hoe maak je een tuin, balkon of dakterras nou echt gezellig? Hieronder lees je hoe je van jouw buitenruimte echt iets gezelligs kunt maken.

Zorg voor buitenverlichting

Verlichting brengt veel sfeer, niet alleen in huis maar ook zeker in een tuin. Plaats bijvoorbeeld door je tuin heen grondspots om een aantal hoekjes in je tuin uit te lichten. Ook mooi is het plaatsen van wandspots, deze zijn ook verkrijgbaar in veel verschillende stijlen. Ook een lichtsnoer die je op kunt hangen geeft ontzettend veel gezelligheid en heeft ook nog eens als voordeel dat het makkelijk te verplaatsen is. Heb je geen tuin maar een balkon of dakterras, ook dan kan een lichtsnoer leuk zijn of maak gebruik van mooie lantaarns voor extra sfeer. Let ook even op het soort licht wat je gaat gebruiken, ga voor een warme en zachte kleur verlichting. 

Planten en bloemen

In een buitenruimte mogen planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Naast dat het levendigheid met zich meebrengt, kun je een plant bijvoorbeeld ook plaatsen in een mooie mand of bloempot in een warme kleur, dit zal ook zeker zorgen voor meer gezelligheid. 

Plaats een overkapping

Een overkapping in je tuin kan ontzettend veel gezelligheid geven aan je tuin. Je creëert met een overkapping een soort van tuinkamer en deze is ook op veel manieren gezellig in te richten. Zet er bijvoorbeeld een loungebank in met veel kussens, plaids en een gezellig buitenkleed. Je kunt een overkapping nog gezelliger maken met bijvoorbeeld een schutting zoals een composiet schutting zie hier https://homingxl.nl/schuttingen/composiet/, of een houten schutting zie hier. Met een schutting creëer je tegelijkertijd ook meer privacy dat automatisch zorgt voor meer gezelligheid. 

Kies voor een vuurkorf of tuinhaard

Als iets meer gezelligheid geeft dan is het wel een vuurtje, dit kan in de tuin met een vuurkorf of een tuinhaard. Maak een fijne hoek inclusief lekkere loungebank en zet hierbij een tuinhaard of een vuurkorf. Op mooie zomeravonden kun je daarnaast ook nog eens extra lang genieten van je tuin. 

Gebruik leuke accessoires 

Ook accessoires toevoegen aan je tuin kan natuurlijk veel doen qua gezelligheid. Accessoires die leuk zijn voor in de tuin zijn bijvoorbeeld mooie buitenkleden, kussens, plaids, manden, gaslantaarn, bloembakken en slingers. Hoe meer accessoires je toevoegt aan je tuin, des te gezelliger het wordt. 

Plaats een buitenkeuken

Omdat eten toch wel wordt geassocieerd met gezelligheid, is het plaatsen van een buitenkeuken ook een hele gezellige toevoeging aan een tuin. Heb je bijvoorbeeld een overkapping, dan is dit een hele geschikte plek voor een buitenkeuken. Een buitenkeuken kun jezelf ook heel gemakkelijk maken, bijvoorbeeld door gebruik te maken van Ytong blokken. Richt ook vooral je buitenkeuken gezellig in door potjes, houten serveerplanken, kruidenplantjes en keukengerei neer te zetten.

Zo zie je maar dat door het toevoegen van een aantal items in je tuin het een stuk gezelliger wordt, zo simpel kan het zijn.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen