Geef jouw interieur extra warmte met deze tips

Wanneer je verschillende interieurs bekijkt, zal je zien dat de rustieke woonstijl heel populair is. Romantische eetkamers, raampartijen met zwarte Luxaflex bij Decorette, woonkamers met een grote, knusse bank voor het hele gezin, omgeven door tafels en kasten van verschillende houtsoorten bij een knisperend houtvuurtje. Op deze manier creëer je al snel een warme, gezellige sfeer in huis. In dit blogartikel delen we een aantal handige woontips om jou op weg te helpen. Lees je verder? 

1. Steek kaarsen aan!

Wat kan je beter verwarmen dan warmte? Denk jij dan ook aan een openhaard of een goedkoper alternatief, zoals bijvoorbeeld kaarsen? Kaarsen geven een ontspannen sfeer dankzij het gezellige, warme licht dat ze hebben. De ruimte wordt als het ware omgetoverd tot een rustgevend en romantisch oord bij het doven van de lichten en het aansteken van de kaarsen. Kies je voor een gezellige winterkleur, voorjaarskleur of hecht jij vooral veel waarde aan geurkaarsen? Kijk dan ook zeker eens naar het kaarsenmerk Woodwick. Met deze geurkaarsen haal je een uniek concept in huis: kaarsen met een houten lont, die voor een prettig knisperend geluid zorgen. Als je je ogen sluit, lijkt het net of je bij een fijn haardvuur zit. 

2. Een haard in huis

Wil je genieten van een mooi vlammenspel? Overweeg dan een houthaard als echte eyecatcher. Je ruikt het vuur en hoort het geknisper en geknetter. Er zijn tegenwoordig zelfs mogelijkheden om de open haard zonder al te veel sloopwerkzaamheden om te turnen tot een energiezuinigere inzethaard. Bovendien bestaan er diverse open haarden in allerlei stijlen, dus vast en zeker ook wel een exemplaar die past in jouw interieur.

3. Al gedacht aan sfeerverlichting?

Kaarsen zijn een goed begin, maar met sfeerverlichting wordt – zoals de naam al doet vermoeden – ook relatief eenvoudig sfeer in een interieur gecreëerd. Althans, als je met een aantal zaken rekening houdt. Kleurgebruik is namelijk wel een bepalende factor voor de sfeer, dus houd hier rekening mee. Wit licht heeft een heel ander effect dan bijvoorbeeld warm geel licht. Als een kamer voornamelijk een gezellige sfeer moet krijgen, dan dient de verlichting een kleurtemperatuur van 2700 Kelvin of 3000 Kelvin te hebben.

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen